Okrasa łamie przepisy: Kuchnia pachnąca ziołami

magazyn kulinarny Polska  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Kucharz zaprezentuje, jak uprawiane są zioła, które stanowią obowiązkowy składnik każdej potrawy. Nie tylko zdobią danie, lecz także wzbogacają smak i aromat, dostarczają też witamin i mikroelementów.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Kucharz zaprezentuje, jak uprawiane są świeże zioła, które stanowią obowiązkowy składnik każdej potrawy. Nie tylko zdobią danie, lecz także wzbogacają smak i aromat. Ponadto dostarczają witamin i mikroelementów niezbędnych dla zdrowia.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...