Ewa gotuje (315)

magazyn kulinarny Polska 2017  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Ewa Wachowicz sięgnęła po jagnięcinę. Autorka programu ugotuje rosół doprawiony jabłkiem. Daniem głównym będzie wątróbka gęsia z jabłkami w karmelu. Natomiast na deser prowadząca upiecze szarlotkę.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.

Młoda baranina coraz częściej gości w codziennym menu Polaków. Nic więc dziwnego, że po jagnięcinę sięgnęła również Ewa Wachowicz. Autorka programu ugotuje na niej rosół doprawiony jabłkiem, a zupę poda z gotowanymi ziemniakami. Daniem głównym będzie polska specjalność - wątróbka gęsia z jabłkami w karmelu. Natomiast na deser prowadząca upiecze szarlotkę.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...