Okrasa łamie przepisy: Złota dynia na talerzu

magazyn kulinarny Polska  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Dynia zyskuje w polskiej kuchni coraz większą popularność. Warzywo jest niskokaloryczne, zawiera beta- karoten, wiele witamin i minerałów. Kucharz przyrządzi pierogi z pieczoną dynią i szpinakiem.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Dynia zyskuje w polskiej kuchni coraz większą popularność. Warzywo jest nie tylko niskokaloryczne, zawiera również beta-karoten, wiele witamin i minerałów. Tym razem kucharz przyrządzi pierożki z pieczoną dynią i szpinakiem w sosie grzybowym. Następnie upiecze tartę, której jednym ze składników będzie śledź. Trzecia propozycja to dyniowy kapuśniak, gotowany na skrzydełkach.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...