Ewa gotuje (297)
W skrócie
Potrawy, które pomogą zadbać o sylwetkę. Prowadząca zacznie od przystawki z buraków, którą można podać jako śniadanie. Daniem głównym będzie pierś indycza w sosie miętowo-pietruszkowym.
Oglądaj w telewizji

Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Nadeszła wiosna - pora zmienić garderobę i zadbać o sylwetkę. Z tego powodu w kolejnym odcinku autorka programu zaproponuje potrawy, które pomogą zadbać o linię. Zacznie od przystawki z buraczków, którą z powodzeniem można podać jako pierwsze lub drugie śniadanie. Na danie główne będzie pierś indycza w sosie miętowo-pietruszkowym, która trafi na stół z dużą porcją zieleniny. A po obiedzie lekki, dietetyczny deser.