Makłowicz w podróży: Kanada - Quebeck. Win ogrody i jagody

magazyn kulinarny  b.o.
zdjęcie

W skrócie

W Quebecu Robert ogląda uprawy winorośli. Poznaje metody ich ochrony przed mrozem i degustuje wina. Następnie gotuje klopsiki z suszoną żurawiną w sosie z białego wina. Odwiedza tradycyjną serownię.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Program skierowany do widzów, którzy lubią poznawać nowe miejsca i kraje poprzez ich tradycje kulinarne, specjały charakterystyczne dla danego regionu, typowe potrawy i napoje. Autorzy proponują przy okazji zapoznanie się z historią odwiedzanych regionów, a także najbardziej charakterystycznymi dla nich miejscami i zabytkami. Nie zabraknie oczywiście potraw przyrządzanych przez Roberta Makłowicza w nietypowym otoczeniu. Wcześniej jednak prowadzący odwiedza lokalne sklepy lub targi, by zaopatrzyć się w niezbędne produkty.

W Quebecu Robert ogląda uprawy winorośli i poznaje metody ich ochrony przed mrozem, a także degustuje wina. Następnie gotuje klopsiki z suszoną żurawiną w sosie z białego wina. Później kucharz odwiedza tradycyjną serownię. Na drugim końcu Wyspy Orleańskiej znajdują się plantacje czarnej porzeczki, z której wyrabia się m.in. octy balsamiczne.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...