Makłowicz w podróży: Podróż 45. Kuba - Hawana

magazyn kulinarny Polska 2015  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Prowadzący udaje się na Kubę, a swoją podróż rozpoczyna od Hawany. Zwiedza miasto i dociera do restauracji La Torre, gdzie degustuje m.in. smażonego fileta z okonia morskiego z purée z batatów.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Program skierowany do widzów, którzy lubią poznawać nowe miejsca i kraje poprzez ich tradycje kulinarne, specjały charakterystyczne dla danego regionu, typowe potrawy i napoje. Autorzy proponują przy okazji zapoznanie się z historią odwiedzanych regionów, a także najbardziej charakterystycznymi dla nich miejscami i zabytkami. Nie zabraknie oczywiście potraw przyrządzanych przez Roberta Makłowicza w nietypowym otoczeniu. Wcześniej jednak prowadzący odwiedza lokalne sklepy lub targi, by zaopatrzyć się w niezbędne produkty.

Robert udaje się na Kubę, a swoją podróż rozpoczyna od stolicy - Hawany. Na placu Rewolucji wsiada do coco taxi i jedzie na zwiedzanie miasta. Zatrzymuje się przy najważniejszych obiektach oraz m.in. w restauracji La Torre, gdzie degustuje smażonego fileta z okonia morskiego z purée z batatów oraz koktajl z krewetek w stylu lat 50. Później, nad rzeką Bacunayagua, gasi pragnienie drinkiem pina colada, podanym w wydrążonym ananasie.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...