Wiem, co jem (12/16)

magazyn poradnikowy Polska 2014  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Statystyczny Polak rocznie zjada dwa kg słonych przekąsek. Inspekcja Handlowa wykazała, że ta niezdrowa żywność jest przez nieuczciwych producentów dodatkowo fałszowana.

Oglądaj w telewizji

Wt 2.04 11:10
Food Networklogo
Śr 3.04 1:10
Food Networklogo

Opis

Katarzyna Bosacka po raz kolejny przygląda się produktom, które znajdują się na sklepowych półkach. Dla prowadzącej sklep spożywczy stał się niemal drugim domem. Kasia krąży między regałami z żywnością, sprawdzając skład produktów, ich wartości odżywcze, a także smak i jakość.

Statystyczny Polak rocznie zjada dwa kilogramy słonych przekąsek. Połowa rodaków sięga po przekąski kilka razy w tygodniu. Inspekcja Handlowa wykazała, że ta niezdrowa żywność jest przez nieuczciwych producentów dodatkowo fałszowana. Sól kuchenna w tych produktach bywa zastępowana solą drogową pełną rakotwórczych i szkodliwych dla serca związków siarki i potasu. Prowadząca zdradzi, jak często można sobie pozwolić na słone przekąski. Wyjawi także, jak się robi równiutkie chipsy, a także czy w chipsach serowych jest w ogóle ser.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...