Ewa gotuje (263)
W skrócie
W dzisiejszym odcinku na stole Ewy Wachowicz królują swojskie przysmaki. Na przystawkę prowadząca przygotuje ziemniaki zapieczone w boczku z sosem czosnkowym. Następnie poda gołąbki warstwowe.
Oglądaj w telewizji
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak można pięknie nakryć stół. A jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
W dzisiejszym odcinku na stole Ewy Wachowicz królują swojskie przysmaki. Na przystawkę prowadząca przygotuje ziemniaki zapieczone w boczku, podawane z sosem czosnkowym. Następnie poda doskonałe gołąbki warstwowe, które przypominają nieco włoską lasagne, tyle że zamiast makaronu wykorzystuje się liście białej kapusty. Z kolei na deser prowadząca upiecze ciasto królewicz, czyli placek przekładany masą grysikową.