Kuchenne rewolucje: Katowice, Good Father (3/15)
W skrócie
Restauracja i pizzeria God Father wydawała się świetnym interesem. Nowi właściciele zachowali menu i wystrój wnętrza, zmienili tylko nazwę na Good Father. Z czasem pojawiły się problemy.
Oglądaj w telewizji
Opis
Przez jedenaście sezonów programu Magda Gessler przeprowadziła rewolucje w setkach restauracji w całej Polsce, dokonując metamorfozy i dając lokalom oraz ich właścicielom nowe życia. To jednak nie koniec jej misji. W kolejnej edycji o pomoc poproszą nowi restauratorzy, którzy nie potrafią sprostać licznym wyzwaniom związanym z prowadzeniem własnego biznesu. Magda Gessler rozwiąże również ich problemy osobiste, wiedząc, że nieudane interesy często związane są z brakiem spełnienia w życiu osobistym.
Restauracja i pizzeria God Father, która leży opodal katowickiego Spodka, wydawała się świetnym interesem. Krzysztof kupił ją, ponieważ jego żona, Karolina, zawsze chciała mieć własny lokal. Nowi właściciele zachowali menu i wystrój wnętrza, zmienili tylko nazwę - z God Father na Good Father. Krzysztof i Karolina nie mieli doświadczenia w prowadzeniu restauracji, zawierzyli więc pracownikom. Sami odwiedzali lokal raz na jakiś czas. Z czasem interes zaczął przynosić problemy. Właściciele zatrudnili menadżerkę, ale kucharze jej nie słuchają, w dodatku w zespole dochodzi do konfliktów, których zaprzyjaźnieni z pracownikami Karolina i Krzysztof nie potrafią rozwiązać. Zdesperowani proszą o pomoc Magdę Gessler.