Kuchenne rewolucje: Bestwinka, Polskie Ranczo (7/13)
W skrócie
Dominik otworzył piwiarnię na początku lat 90. Niedługo potem zmienił swój Szałas Piwny w restaurację Polskie Ranczo. Mimo inwestycji mieszkańcy wciąż traktują jego lokal jak piwiarnię.
Oglądaj w telewizji
Opis
Magda Gessler zna receptę na sukces. Jej talent, poczucie smaku, determinacja i doświadczenie pozwoliły zrewolucjonizować setki restauracji, a przede wszystkim sposób myślenia o biznesie u nawet najbardziej opornych właścicieli. W kolejnym sezonie Magda Gessler nie będzie narzekać na nudę. Skonfrontuje się z najtrudniejszymi do tej pory rewolucjami. Przemierzy setki tysięcy kilometrów, by ocalić przed bankructwem podupadające lokale. Odwiedzi restauracje m.in. w Pile, Bolesławcu i Sandomierzu.
Na początku lat 90. XX wieku w malowniczej wsi położonej w województwie śląskim pan Dominik otworzył piwiarnię. Niedługo potem rozbudował swój "Szałas piwny" i zamienił go w klimatyczną restaurację o nazwie "Polskie Ranczo". Pomimo poczynionych inwestycji i wprowadzonych zmian, mieszkańcy wciąż traktują lokal jak piwiarnię. Pan Dominik zatrudnił doświadczonego szefa kuchni, który pracował w sopockim "Grand Hotelu" oraz gotował na statkach zagranicznych armatorów. W zarządzanie restauracją zaangażował się również syn właściciela, Michał, który wymyśla co raz to nowe plany poprawy sytuacji. Brak gości i mnożące się problemy niszczą relacje pomiędzy ojcem i synem.