Okrasa łamie przepisy: Ser, wino i to coś

magazyn kulinarny  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Karol rusza w okolice Sandomierza na spotkanie z polskimi serami dojrzewającymi. Prezentuje dania, do których stworzenia wykorzysta polskie wina. Przygotowuje m.in. babeczki serowe z szynką.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol ponownie rusza w okolice Sandomierza na kulinarne spotkanie z polskimi serami dojrzewającymi. Tym razem prezentuje dania, do których stworzenia wykorzysta nie tylko sery, ale i polskie wina. Przygotowuje m.in. babeczki serowe z szynką oraz omlet z kurkami, grasicą cielęcą i młodą cebulką.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...