Ugotowani: Dokładka (2)

W skrócie
Podsumowanie spotkań w Warszawie, podczas których swoim kulinarnym kunsztem chwalili się uczestnicy: Agata Tuszyńska, Hubert Adamkiewicz, Justyna Zielińska oraz Maciej Raczko.
Oglądaj w telewizji
Opis
Od poniedziałku do czwartku w każdym odcinku prezentuje się jeden z uczestników kulinarnej rywalizacji. Jego zadaniem jest zorganizowanie w najdrobniejszych szczegółach wyjątkowej kolacji dla pozostałych kucharzy amatorów. Przy jednym stole zasiadają osoby mające różne zainteresowania i profesje, a łączy je pasja gotowania. Umiejętności gospodarza oceniają jego rywale. Oprócz walorów smakowych przystawki, dania głównego i deseru liczy się pomysłowość i apetyczny wygląd dania. Punktowane są niebanalne nakrycie stołu, dodatkowe atrakcje wieczoru i ogólna atmosfera spotkania. W niedzielę emitowany jest odcinek, będący tzw. 'the best of' kulinarnych zmagań uczestników z całego minionego tygodnia. W nowej edycji programu gotują także osobistości ze świata show-biznesu oraz wyznawcy różnych religii, którzy prezentują swoje przysmaki.
Podsumowanie spotkań w Warszawie, podczas których swoim kulinarnym kunsztem chwalili się: Agata Tuszyńska, Hubert Adamkiewicz, Justyna Zielińska i Maciej Raczko. Podczas przygotowań do kolacji zdradzają, czym smakuje rukola, czy konstrukcja świni jest skomplikowana oraz dlaczego niektórzy nie lubią bezy.