Ugotowani (8/12)

W skrócie
Do kulinarnego boju stają mieszkańcy Wrocławia: redaktorka Aleksandra Gancewska-Chytroń, florystka Elżbieta Musiał, manager Jarosław Bienias, a także muzyk Piotr Sonnenberg.
Oglądaj w telewizji

Opis
Do kulinarnej rywalizacji w każdym odcinku staje czworo uczestników. Ich zadaniem jest przygotowanie kolacji. Przy jednym stole zasiadają osoby mające różne zainteresowania i profesje. Łączy je pasja gotowania. Umiejętności gospodarza oceniają jego rywale. Oprócz walorów smakowych przystawki, dania głównego i deseru liczy się pomysłowość. Punktowane są niebanalne nakrycie stołu, dodatkowe atrakcje wieczoru i atmosfera spotkania. W szóstej edycji programu gotować będą między innymi mieszkańcy: Warszawy, Łodzi, Bielska-Białej, Grudziądza, Gorzowa Wielkopolskiego i Częstochowy.
Do kulinarnego boju stają mieszkańcy Wrocławia. Wśród uczestników rywalizacji znaleźli się: redaktorka w wydawnictwie specjalizującym się w czasopismach o tematyce kobiecej i dziecięcej - Aleksandra Gancewska-Chytroń, florystka oraz właścicielka kwiaciarni - Elżbieta Musiał, manager w firmie zajmującej się techniką montażu elementów budowlanych - Jarosław Bienias, a także wokalista i muzyk hardrockowej formacji Vincent - Piotr Sonnenberg. Przedstawią oni swoje wyjątkowe przepisy, m.in. balsamiczny afrodyzjak, kaczkę w miodzie z akcentem truflowym, leśnego kurczaka w sosie grzybowym oraz aromatyczny krem pomarańczowy pachnący imbirem.