Ewa gotuje (433)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie
Tym razem prowadząca pokaże, w jaki sposób przyrządzić krem z pieczonej dyni i marchewki. W ramach dania głównego zaproponuje natomiast pierś gęsi marynowaną i pieczoną w czerwonym winie.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Miss Polski z 1992 roku, Ewa Wachowicz, pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej prywatnej kuchni.
Tym razem prowadząca pokaże, w jaki sposób przyrządzić krem z pieczonej dyni i marchewki. W ramach dania głównego zaproponuje natomiast pierś gęsi marynowaną i pieczoną w czerwonym winie, którą poda z kisielem na domowych winogronach i ryżem po persku. Potrawa ta będzie tradycyjnie gotowana z szafranem i rodzynkami.
Twórcy
Zobacz także
Ewa gotuje (421)
Nd, 19.05 2:35
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (450)
Nd, 19.05 2:40
Ewa gotuje (451)
Nd, 19.05 3:15
Ewa gotuje (509)
Nd, 19.05 6:00
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (422)
Pon, 20.05 2:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (497)
Pon, 20.05 6:00
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (492)
Pon, 20.05 7:10
Ewa gotuje (493)
Pon, 20.05 7:35
Ewa gotuje (423)
Wt, 21.05 2:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (452)
Wt, 21.05 2:45