Ewa gotuje (509)
magazyn kulinarny Polska 2024
W skrócie
Prowadząca przygotowuje zupę cytrynową. Bazę tej potrawy stanowi bulion mięsny wzbogacony sokiem z cytryny. Daniem głównym natomiast będzie ryba na parze, podana z sosem maślanym i szparagami.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Prowadząca przygotowuje zupę cytrynową. Potrawa ta, której bazę stanowi bulion mięsny wzbogacony sokiem z cytryny, choć kojarzona z kuchnią grecką lub arabską, została prawdopodobnie wymyślona przez Francuzów. Daniem głównym będzie ryba na parze, podana z sosem maślanym i szparagami. Po obiedzie Ewa Wachowicz zaprosi na deser - torcik biszkoptowy z masą śmietanowo-malinową, udekorowany sezonowymi owocami.
Twórcy
Zobacz także
Ewa gotuje (408)
Czw, 02.05 2:30
Ewa gotuje (422)
Czw, 02.05 2:45
Ewa gotuje (423)
Czw, 02.05 3:15
Ewa gotuje (485)
Czw, 02.05 6:00
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (468)
Czw, 02.05 7:10
Ewa gotuje (469)
Czw, 02.05 7:35
Ewa gotuje (409)
Pt, 03.05 2:30
Ewa gotuje (424)
Pt, 03.05 2:45
Ewa gotuje (425)
Pt, 03.05 3:15
Ewa gotuje (486)
Pt, 03.05 6:00