Ewa gotuje (422)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie
Prowadząca poszuka czosnku niedźwiedziego, z którym można zrobić sos pesto, a także wyśmienitą zupę. Na drugie danie poda eskalopki w cieście naleśnikowym wraz z mizerią i pieczonymi ziemniakami.
Oglądaj w telewizji
Pon 20.05 2:30
Polsat Rodzina
Wt 21.05 2:05
Polsat Rodzina
Opis
Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej kuchni.
Tym razem Ewa poszuka czosnku niedźwiedziego, który uchodzi za wyjątkowo zdrowy i smaczny. Można zrobić z nim sos pesto, a także wyśmienitą zupę. Na drugie danie prowadząca poda eskalopki w cieście naleśnikowym wraz z mizerią i ziemniakami pieczonymi w ziołach prowansalskich. Na deser zaś przygotuje parfit, czyli francuski krem mrożony.
Twórcy
Zobacz także
Ewa gotuje (493)
Wt, 14.05 6:00
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (484)
Wt, 14.05 7:10
Ewa gotuje (485)
Wt, 14.05 7:35
Ewa gotuje (418)
Śr, 15.05 2:10
Ewa gotuje (419)
Śr, 15.05 2:35
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (444)
Śr, 15.05 2:45
Ewa gotuje (445)
Śr, 15.05 3:15
Ewa gotuje (494)
Śr, 15.05 6:00
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (486)
Śr, 15.05 7:10
Ewa gotuje (487)
Śr, 15.05 7:35