CANAL+ KuchniaProgram TV na Czwartek 25.07.2024
6:00 |
Zwycięzcy i finaliści lokalnych edycji programu z całego świata zmierzą się w Londynie o tytuł Top Chef World All-Stars. Ich umiejętności oceni wymagające jury. Nie zabraknie reprezentantki Polski.
|
---|---|
6:55 |
Wyjątkowy program kulinarny, w którym potrawy przyrządza autorka bloga Smakoterapia - Iwona Zasuwa. Pomagają jej matki z dziećmi.
|
7:20 |
Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.
|
7:45 |
Prowadząca dzieli się pomysłami na oszczędne zakupy i smaczne dania. Prezentuje m.in. przepisy na potrawy wielkanocne i posiłki z grilla. Przekonuje, że gotowanie z dziećmi może być przyjemnością.
|
|
|
8:15 |
Prezentacja produktów przydatnych w każdym domu.
|
10:15 |
Irlandzki mistrz kuchni Donal Skehan proponuje praktyczne podejście do gotowania. Jako ojciec dwójki dzieci nie ma czasu na wymyślne potrawy. Stawia przede wszystkim na prostotę i zdrowe składniki.
|
10:45 |
Irlandzki mistrz kuchni Donal Skehan proponuje praktyczne podejście do gotowania. Jako ojciec dwójki dzieci nie ma czasu na wymyślne potrawy. Stawia przede wszystkim na prostotę i zdrowe składniki.
|
11:15 |
Prezentacja produktów przydatnych w każdym domu.
|
12:15 |
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Włoszech czy USA.
|
12:50 |
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Włoszech czy USA.
|
13:20 |
Mistrz sztuki kulinarnej zaprasza bliskich na ucztę, którą mają wspólnie przygotować. Pokazuje, jak przyrządzić smaczne dania, nie spędzając długich godzin w kuchni. Zdradza przepisy m.in. na piknik.
|
14:20 |
|
14:50 |
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
|
15:25 |
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
|
15:55 |
Brytyjska znawczyni sztuki cukierniczej, gospodyni programów telewizyjnych i autorka książek kulinarnych, Juliet Sear, zaprasza do świata wypieków. Pokazuje, jak przyrządzić je na słodko i słono.
|
16:55 |
Autorzy kontynuują podróż dookoła globu szlakiem lokalnych smaków. Przybliżą tradycje kulinarne Serbii, Liechtensteinu, Hiszpanii, Niemiec, Szwecji, Francji, Polski, Portugalii, Martyniki i Sycylii.
|
17:20 |
Kontynuacja kulinarnej podróży dookoła świata. Tym razem autorzy przybliżają smaki Europy. Na trasie znajdą się m.in. alpejska dolina Kleinwalsertal, Kalabria, chorwacka wyspa Losinj i Sardynia.
|
17:50 |
Argentyńczyk Gonzalo D'Ambrosio od 2007 roku mieszka w Madrycie. Przemierza Hiszpanię, by odrywać bogatą kulinarną tradycję różnych regionów i charakterystyczne dla nich potrawy oraz przysmaki.
|
18:50 |
Katerina Winterova to aktorka, prezenterka i propagatorka zdrowia, która ukazuje zalety życia w zgodzie z naturą. Opowiada o dobroczynnych właściwościach roślin i innych naturalnych składników.
|
19:20 |
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przyrządzają dania z indyka i mięsa z kością, dziczyznę, podroby, steki oraz zupy. Podpowiadają, w jakie akcesoria, przyprawy i dodatki wyposażyć domową kuchnię.
|
19:50 |
Brytyjski szef kuchni prezentuje swoje pomysły na dania z grilla. Udowadnia, że na rozżarzonych węglach można przyrządzić wszystko - począwszy od różnych rodzajów mięsa i ryb, po warzywa i owoce.
|
20:25 |
Mistrzowie w przyrządzaniu mięsa, Andrzej Andrzejczak i Jerzy Sobieniak, przyrządzają różnorodne przysmaki. Na stole pojaiwą się szaszłyki z łososia, steki z arbuza czy bakłażany z sosem tahini.
|
21:00 |
Znany amerykański szef kuchni przemierza świat w poszukiwaniu najlepszych smaków i aromatów lokalnego jedzenia. Przygląda się także społecznym i politycznym problemom odwiedzanych miejsc.
|
21:55 |
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak proponują własne wersje ulubionych rodzimych dań. Na stole znajdą się schab, wątróbka, żeberka i polędwica. Potrawy podane zostaną z oryginalnymi dodatkami.
|
22:25 |
Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.
|
23:00 |
Mistrz kulinarny Curtis Stone, który prowadzi restaurację Maude w Los Angeles, szuka inspiracji. Odwiedza m.in. region Rioja w Hiszpanii, Lombardię i Umbrię we Włoszech oraz Kalifornię.
|
23:30 |
Mistrz kulinarny Curtis Stone, który prowadzi restaurację Maude w Los Angeles, szuka inspiracji. Odwiedza m.in. region Rioja w Hiszpanii, Lombardię i Umbrię we Włoszech oraz Kalifornię.
|
0:00 |
Szef kuchni Rick Stein od ponad pół wieku mieszka w Kornwalii. Uwielbia lokalną kuchnię, bogatą w ryby i owoce morza. Zaprasza widzów w podróż po restauracjach i pubach w różnych częściach hrabstwa.
|
0:40 |
Szef kuchni Rick Stein od ponad pół wieku mieszka w Kornwalii. Uwielbia lokalną kuchnię, bogatą w ryby i owoce morza. Zaprasza widzów w podróż po restauracjach i pubach w różnych częściach hrabstwa.
|
1:10 |
Propozycja dla wszystkich wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker wprowadzi widzów w wysublimowany świat deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawi trzy przepisy.
|
1:40 |
Rodowity Włoch Matteo Brunetti oraz Francuz David Gaboriaud stają do bitwy na smaki. Ich celem jest przygotowanie smaczniejszego dania ze wskazanych im produktów. O wygranej zadecydują goście.
|
2:10 |
Tomasz Jakubiak rusza w Polskę w poszukiwaniu lokalnych smaków. Interesują go potrawy zakorzenione w naszej kulturze, lecz nieco zapomniane.
|
2:40 |
David Gaboriaud wyrusza w kulinarną podróż po Europie. Odwiedza m.in. Kopenhagę, Wilno i Tallinn. Gotuje potrawy, inspirując się lokalnymi składnikami, i przybliża charakterystykę miejscowej kuchni.
|
3:15 |
W szranki stają amatorzy sztuki kulinarnej. Każdy z nich w ramach eliminacji zgłasza wypiek. Jury wybierze najsmaczniejsze ciasta, a wskazani przez nich uczestnicy zmierzą się w kolejnych etapach.
|
4:20 |
Blogerka Marta Dymek przekonuje widzów że dania z przepisów opartych wyłącznie na roślinach są równie pyszne, co te tradycyjne. W każdym odcinku przedstawi trzy oryginalne potrawy.
|
4:55 |
Gospodyni programu podpowiada, skąd czerpać inspiracje na codzienne obiady. W każdym odcinku prowadząca zaprezentuje trzy nowe potrawy, które złożą się w gotowy plan na obiad dla całej rodziny.
|
5:30 |
Andrzej Polan pomaga osobom, które wysoko oceniają swoje kulinarne umiejętności. Nie wiedzą, że najbliżsi mają dość ich kuchni. Uczestnik dostaje od szefa kuchni wskazówki, jak udoskonalić potrawy.
|
Lista stacji
O stacji CANAL+ Kuchnia
Telewizja Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał telewizyjny poświęcony w całości tematyce kulinarnej. Emisja programów jest całodobowa, a w ramówce magazyny kulinarne, seriale dokumentalne, magazyny poradnikowe i reality show – wszystko skupione na gotowaniu, pieczeniu, diecie i podróżach kulinarnych.
Historia telewizji Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał działający od 30 września 2006 roku, pierwotnie pod nazwą Kuchnia.tv. Do zmiany doszło w listopadzie 2011 roku – kanał otrzymał nową nazwę Kuchnia+, oraz uruchomiono sygnał w jakości HDTV. Kolejne modyfikacje nastąpiły we wrześniu 2014 roku – wówczas zmieniono oprawę graficzną kanału wraz z innymi kanałami tematycznymi Canal+ oraz w kwietniu 2021 roku – zmieniono nazwę na Canal+ Kuchnia. Nadawcą kanału jest Canal+ Polska S.A. i stanowi on konkurencję dla Food Network. W programie stacji widzowie znajdą zarówno propozycje polskie, jak i zagraniczne. To między innymi programy poradnikowe, przepisy na ekspresowe dania, filmy dokumentalne, kulinarne podróże, programy typu reality show, seriale, a nawet filmy fabularne. Kanał posiada własne logo – 15 kwietnia 2021, wraz ze zmianą nazwy kanału, wprowadzono nowe logo – silnie nawiązujące do logotypów innych stacji Canal+. Poniżej czarnego prostokąta z białym napisem „CANAL+” znajdują się dwa nachodzące na siebie zielone boksy, w które wpisany jest napis „KUCHNIA”.
Widzowie mogą podziwiać popisy szefów kuchni i ekspertów kulinarnych z całego świata – to m.in. Heston Blumenthal, Jamie Oliver, Anthony Bourdain, Sophie Dahl, Rick Stein, Nigel Slater czy polscy: m.in. Adam Chrząstowski, Bożena Sikoń, Tomasz Jakubiak, Grzegorz Łapanowski, Maryla Musidłowska, Agata Jędraszczak, Damian Kordas, Marta Dymek. W ofercie programowej m.in. „Zostań w domu, gotuj z Jamiem”, „Domowa piekarnia Kucharskiego”, „ABC gotowania”, „Jakubiak – z miłości do lokalności” czy kultowy program „Top Chef”.
Gdzie można oglądać telewizję Canal+ Kuchnia?
Canal+ Kuchnia to kanał dostępny w pakiecie CANAL+. Można go oglądać na cyfrowej platformie satelitarnej nc+ oraz w cyfrowych pakietach telewizji kablowych. Dostęp do materiałów jest ponadto możliwy na platformach internetowych, np. player.pl lub Canal+ Online.
Stacje telewizyjne powiązane z Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia należy do grupy CANAL+, w skład której wchodzi wiele kanałów. Są to: Canal+ Premium, Canal+ Film, Canal+ Seriale, Canal+ Family, Canal+ 1, Canal+ Sport, Canal+ Sport 2, Canal+ Sport 3, Canal+ Sport 4, Canal+ Now, Canal+ 4K Ultra HD oraz kanały tematyczne: Ale Kino+ (HD), Canal+ Domo, MiniMini+ (HD), Planete+ (HD), Teletoon+ (HD), nSport+ (HD) i Novelas+ (HD).
Więcej o telewizji Canal+ Kuchnia
Więcej informacji o produkcjach emitowanych na Canal+ Kuchnia znaleźć można na oficjalnej stronie www nadawcy Canal+: https://pl.canalplus.com/. Jeśli chcesz być na bieżąco z informacjami o Canal+ Kuchnia, odwiedź social media CANAL+ Polska: Facebook i Instagram. Warto ponadto śledzić kanał YouTube Canal+, na którym publikowane są zajawki programów i inne, ciekawe materiały.