CANAL+ KuchniaProgram TV na Czwartek 25.01.2024
6:00 |
![]() Tomek Jakubiak przekonuje widzów, że Polska ma doskonałe produkty regionalne i sezonowe, z których można stworzyć wyśmienite dania.
|
---|---|
6:30 |
![]() Iwona Zasuwa, autorka bloga Smakoterapia, zaskakuje pomysłowością dań dla dzieci. Prowadząca gotuje w towarzystwie mam i ich pociech.
|
7:00 |
![]() Piotr Kucharski pokaże widzom, jak przełamać kulinarną rutynę i sprawić, by gotowanie było przyjemne, a jego efekt - smaczny.
|
7:30 |
![]() Gospodyni programu podpowiada, skąd czerpać inspiracje na codzienne obiady. W każdym odcinku prowadząca zaprezentuje trzy nowe potrawy, które złożą się w gotowy plan na obiad dla całej rodziny.
|
|
|
8:00 |
![]() Gospodyni programu podpowiada, skąd czerpać inspiracje na codzienne obiady. W każdym odcinku prowadząca zaprezentuje trzy nowe potrawy, które złożą się w gotowy plan na obiad dla całej rodziny.
|
8:30 |
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
10:30 |
Adrianowi Richardsonowi, który lubi folgować swoim kulinarnym zachciankom, towarzyszy dietetyczka Rosie Mansfield. Pokazują przepisy na pyszne dania w dwóch wersjach - obfitej i lżejszej.
|
11:00 |
Adrianowi Richardsonowi, który lubi folgować swoim kulinarnym zachciankom, towarzyszy dietetyczka Rosie Mansfield. Pokazują przepisy na pyszne dania w dwóch wersjach - obfitej i lżejszej.
|
11:30 |
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
12:30 |
![]() Przeciętny Polak spożywa prawie 80 kg mięsa rocznie. Widzowie dowiedzą się, jak je kupować, gotować, piec, smażyć lub podawać na surowo. W każdym odcinku zaprezentowane zostaną trzy przepisy.
|
13:00 |
![]() Przeciętny Polak spożywa prawie 80 kg mięsa rocznie. Widzowie dowiedzą się, jak je kupować, gotować, piec, smażyć lub podawać na surowo. W każdym odcinku zaprezentowane zostaną trzy przepisy.
|
13:30 |
Jamie Oliver wyrusza na poszukiwania najlepszych włoskich kucharzy amatorów. Wraz ze swoim przewodnikiem przemierza malownicze zakątki tego kraju, zaglądając do kuchni włoskich mam i babć.
|
14:30 |
![]() Marieta Marecka udowadnia, że każdy może przygotować wyborne ciasta i desery. Mistrzyni kulinarna krok po kroku pokazuje, jak to zrobić. Podaje przepisy na biszkopt, kruche wypieki, sernik czy bezę.
|
15:00 |
![]() Tomasz Jakubiak znów wyrusza w kulinarną podróż po Polsce. Zaprezentuje widzom kolejną porcję oryginalnych, lokalnych przepisów. Tym pokaże między innymi, jak przyrządzić rybę po toruńsku.
|
15:30 |
![]() Tomasz Jakubiak znów wyrusza w kulinarną podróż po Polsce. Zaprezentuje widzom kolejną porcję oryginalnych, lokalnych przepisów. Tym pokaże między innymi, jak przyrządzić rybę po toruńsku.
|
16:00 |
![]() Szef kuchni Ainsley Harriott wyrusza wraz z Josephem Dennisonem w podróż po Wielkiej Brytanii. Razem odkrywają lokalne smaki i specjały - od Norfolk i Cotswolds po Walię Północną i Wybrzeże Jurajskie.
|
17:00 |
Warren Mendes, australijski szef kuchni i gospodarz programów telewizyjnych, wyrusza na wyprawę od Kapsztadu po Johannesburg. Przemierza ojczysty kraj w poszukiwaniu smaków i potraw.
|
17:30 |
![]() Ciekawy świat mistrz kulinarny rusza na kolejną azjatycką wyprawę. Przemierzy setki kilometrów, do Bengaluru, wielkiej aglomeracji na południu kraju, po Chennai, które dawniej znane było jako Madras.
|
18:00 |
![]() Dziennikarka, pisarka i krytyczka kulinarna Julie Andrieu wyrusza w podróż szlakiem zabytkowych miasteczek i malowniczych wiosek. Poznaje lokalne potrawy, przysmaki i tradycje kulinarne.
|
19:00 |
![]() Szef kuchni Marcus Wareing rozwija swoją farmę. Podróżuje po południowo-wschodniej Anglii. Odwiedza rolników i zdobywa nowe składniki. Serwuje pyszne i zdrowe dania rodzinie oraz przyjaciołom.
|
19:35 |
![]() Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przyrządzają dania z indyka i mięsa z kością, dziczyznę, podroby, steki oraz zupy. Podpowiadają, w jakie akcesoria, przyprawy i dodatki wyposażyć domową kuchnię.
|
20:05 |
![]() Dalszy ciąg podróży szlakiem lokalnych smaków. Poznamy firmy produkujące żywność według tradycyjnych receptur i dowiemy się, jakie dania królują na stołach mieszkańców różnych stron świata.
|
20:35 |
![]() Dalszy ciąg podróży szlakiem lokalnych smaków. Poznamy firmy produkujące żywność według tradycyjnych receptur i dowiemy się, jakie dania królują na stołach mieszkańców różnych stron świata.
|
21:05 |
![]() Anthony Bourdain zgłębia zwyczaje żywieniowe odległych kultur. Na jego szlaku znalazły się m.in. Tokio, Kopenhaga, Sycylia i Kongo.
|
22:00 |
![]() Widzowie dowiedzą się, jak kupować, gotować, piec lub smażyć mięso. W każdym odcinku zaprezentowane zostaną trzy przepisy.
|
22:30 |
![]() Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.
|
23:00 |
![]() Tajemnice kuchni Libanu, Turcji i Iranu. Nigel pragnie się dowiedzieć, czego tak naprawdę używają miejscowi kucharze oraz co jedzą zwykli ludzie z tamtych okolic. Spróbuje m.in. zrobić dżem z róży.
|
0:00 |
![]() Założycielka popularnego kanału Sugarlady, Agata Stankiewicz, przyciąga fanów na swojego bloga kulinarną fantazją i wyrazistym stylem. W programie dzieli się przepisami na ciasta oraz desery.
|
0:30 |
![]() Znany szef kuchni wyrusza do pełnej wyrazistych smaków i egzotycznych krajobrazów południowo-wschodniej Azji. Na jego kulinarnym szlaku znajdzie się m.in. gwarny, barwny i pełen kontrastów Bangkok.
|
1:00 |
![]() Zwyciężczyni trzeciej edycji kanadyjskiego MasterChefa Mary Berg prezentuje przepisy na pyszne i proste dania, z którymi poradzi sobie każdy początkujący kucharz. Udowadnia, że każdy może gotować.
|
1:30 |
![]() Zwyciężczyni trzeciej edycji kanadyjskiego MasterChefa Mary Berg prezentuje przepisy na pyszne i proste dania, z którymi poradzi sobie każdy początkujący kucharz. Udowadnia, że każdy może gotować.
|
2:00 |
![]() Gotowanie to dobry pretekst do spędzania czasu z rodziną. Szef kuchni Tomasz Jakubiak w każdym odcinku zaprezentuje proste pomysły na potrawy i zachęca do dzielenia się z bliskimi pysznymi daniami.
|
2:30 |
![]() David Gaboriaud wyrusza w kulinarną podróż po Europie. Odwiedza m.in. Kopenhagę, Wilno i Tallinn. Gotuje potrawy, inspirując się lokalnymi składnikami, i przybliża charakterystykę miejscowej kuchni.
|
3:00 |
![]() Gratka dla wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker zaprasza widzów do wysublimowanego świata deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawia trzy przepyszne przepisy.
|
3:30 |
![]() Damian Kordas i Jagna Niedzielska przemierzają Polskę w poszukiwaniu najlepszych restauracji. Spotykają się z kucharzami. Razem z nimi gotują, wymieniają się wiedzą i poznają tradycyjne przepisy.
|
4:00 |
![]() Marta Dymek udaje się w podróż po Tajlandii. Każdy z odcinków posiada swój temat przewodni, którym jest jeden z najbardziej charakterystycznych produktów stosowanych w kuchni tajskiej.
|
4:30 |
![]() Prowadząca podpowiada, jak przygotować proste i smaczne potrawy. W trzeciej serii zaprezentuje pomysły na śniadania do pracy i szkoły.
|
5:00 |
![]() Andrzej Polan sprawdza kulinarne umiejętności domorosłych adeptów sztuki kulinarnej. W nowym sezonie uczestnicy są zdani wyłącznie na siebie, zaś prowadzący będzie obserwował ich poczynania z ukrycia.
|
5:30 |
![]() Andrzej Polan sprawdza kulinarne umiejętności domorosłych adeptów sztuki kulinarnej. W nowym sezonie uczestnicy są zdani wyłącznie na siebie, zaś prowadzący będzie obserwował ich poczynania z ukrycia.
|
Lista stacji
O stacji CANAL+ Kuchnia
Telewizja Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał telewizyjny poświęcony w całości tematyce kulinarnej. Emisja programów jest całodobowa, a w ramówce magazyny kulinarne, seriale dokumentalne, magazyny poradnikowe i reality show – wszystko skupione na gotowaniu, pieczeniu, diecie i podróżach kulinarnych.
Historia telewizji Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał działający od 30 września 2006 roku, pierwotnie pod nazwą Kuchnia.tv. Do zmiany doszło w listopadzie 2011 roku – kanał otrzymał nową nazwę Kuchnia+, oraz uruchomiono sygnał w jakości HDTV. Kolejne modyfikacje nastąpiły we wrześniu 2014 roku – wówczas zmieniono oprawę graficzną kanału wraz z innymi kanałami tematycznymi Canal+ oraz w kwietniu 2021 roku – zmieniono nazwę na Canal+ Kuchnia. Nadawcą kanału jest Canal+ Polska S.A. i stanowi on konkurencję dla Food Network. W programie stacji widzowie znajdą zarówno propozycje polskie, jak i zagraniczne. To między innymi programy poradnikowe, przepisy na ekspresowe dania, filmy dokumentalne, kulinarne podróże, programy typu reality show, seriale, a nawet filmy fabularne. Kanał posiada własne logo – 15 kwietnia 2021, wraz ze zmianą nazwy kanału, wprowadzono nowe logo – silnie nawiązujące do logotypów innych stacji Canal+. Poniżej czarnego prostokąta z białym napisem „CANAL+” znajdują się dwa nachodzące na siebie zielone boksy, w które wpisany jest napis „KUCHNIA”.
Widzowie mogą podziwiać popisy szefów kuchni i ekspertów kulinarnych z całego świata – to m.in. Heston Blumenthal, Jamie Oliver, Anthony Bourdain, Sophie Dahl, Rick Stein, Nigel Slater czy polscy: m.in. Adam Chrząstowski, Bożena Sikoń, Tomasz Jakubiak, Grzegorz Łapanowski, Maryla Musidłowska, Agata Jędraszczak, Damian Kordas, Marta Dymek. W ofercie programowej m.in. „Zostań w domu, gotuj z Jamiem”, „Domowa piekarnia Kucharskiego”, „ABC gotowania”, „Jakubiak – z miłości do lokalności” czy kultowy program „Top Chef”.
Gdzie można oglądać telewizję Canal+ Kuchnia?
Canal+ Kuchnia to kanał dostępny w pakiecie CANAL+. Można go oglądać na cyfrowej platformie satelitarnej nc+ oraz w cyfrowych pakietach telewizji kablowych. Dostęp do materiałów jest ponadto możliwy na platformach internetowych, np. player.pl lub Canal+ Online.
Stacje telewizyjne powiązane z Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia należy do grupy CANAL+, w skład której wchodzi wiele kanałów. Są to: Canal+ Premium, Canal+ Film, Canal+ Seriale, Canal+ Family, Canal+ 1, Canal+ Sport, Canal+ Sport 2, Canal+ Sport 3, Canal+ Sport 4, Canal+ Now, Canal+ 4K Ultra HD oraz kanały tematyczne: Ale Kino+ (HD), Canal+ Domo, MiniMini+ (HD), Planete+ (HD), Teletoon+ (HD), nSport+ (HD) i Novelas+ (HD).
Więcej o telewizji Canal+ Kuchnia
Więcej informacji o produkcjach emitowanych na Canal+ Kuchnia znaleźć można na oficjalnej stronie www nadawcy Canal+: https://pl.canalplus.com/. Jeśli chcesz być na bieżąco z informacjami o Canal+ Kuchnia, odwiedź social media CANAL+ Polska: Facebook i Instagram. Warto ponadto śledzić kanał YouTube Canal+, na którym publikowane są zajawki programów i inne, ciekawe materiały.