CANAL+ KuchniaProgram TV na Sobota 7.10.2023
6:00 |
![]() Zimą w kuchni Tomasza zagoszczą posiłki bogate w kalorie. Na stole królować będą mięsa, ryby, kasze, fasola, grzyby i orzechy.
|
---|---|
6:30 |
![]() Wyjątkowy program kulinarny, w którym potrawy przyrządza autorka bloga Smakoterapia - Iwona Zasuwa. Pomagają jej matki z dziećmi.
|
7:00 |
![]() Szef kuchni Adam Chrząstowski odpowiada na pytania widzów, którzy gotowanie traktują jak sztukę i chcą ją perfekcyjnie opanować...
|
7:15 |
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
8:00 |
![]() Znany szef kuchni wyrusza do pełnej wyrazistych smaków i egzotycznych krajobrazów południowo-wschodniej Azji. Na jego kulinarnym szlaku znajdzie się m.in. gwarny, barwny i pełen kontrastów Bangkok.
|
8:30 |
![]() Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak proponują własne wersje ulubionych rodzimych dań. Na stole znajdą się schab, wątróbka, żeberka i polędwica. Potrawy podane zostaną z oryginalnymi dodatkami.
|
9:00 |
![]() Założycielka popularnego kanału Sugarlady, Agata Stankiewicz, przyciąga fanów na swojego bloga kulinarną fantazją i wyrazistym stylem. W programie dzieli się przepisami na ciasta oraz desery.
|
9:30 |
![]() Marieta Marecka udowadnia, że dania pochodzące znad Sekwany nie muszą być trudne w przygotowaniu. Dziś skupi się na wyrafinowanych francuskich przystawkach.
|
10:00 |
![]() Finalistka "Master Chefa" Marta Chomacka podzieli się przepisami na pyszne śniadania w słodkiej lub słonej odsłonie. Można je przygotować w krótkim czasie i serwować o dowolnej porze.
|
10:30 |
Jamie Oliver wyrusza na poszukiwania najlepszych włoskich kucharzy amatorów. Wraz ze swoim przewodnikiem przemierza malownicze zakątki tego kraju, zaglądając do kuchni włoskich mam i babć.
|
11:30 |
Jamie Oliver wyrusza na poszukiwania najlepszych włoskich kucharzy amatorów. Wraz ze swoim przewodnikiem przemierza malownicze zakątki tego kraju, zaglądając do kuchni włoskich mam i babć.
|
12:30 |
![]() Finalistka "Master Chefa" Marta Chomacka podzieli się przepisami na pyszne śniadania w słodkiej lub słonej odsłonie. Można je przygotować w krótkim czasie i serwować o dowolnej porze.
|
13:00 |
![]() Dokumentaliści udają się na farmę prowadzoną od 1998 roku w River Cottage w hrabstwie Dorset przez szefa kuchni Hugh Fearnleya-Whittingstalla. Przyglądają się codziennemu życiu blisko natury.
|
14:00 |
![]() Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak proponują własne wersje ulubionych rodzimych dań. Na stole znajdą się schab, wątróbka, żeberka i polędwica. Potrawy podane zostaną z oryginalnymi dodatkami.
|
14:30 |
![]() Prowadzący proponuje przepisy na pieczywo z różnych stron świata. Pokaże m.in., jak upiec prosty chleb bez wyrabiania. Zrobi też bułki pszenne zwane knyplami i poda shokupan - chleb z Japonii.
|
15:00 |
![]() Nie wszyscy zrywają się skoro świt, więc nie każdy zjada pierwszy posiłek z samego rana. Martyna Chomacka - blogerka i finalistka 7. edycji 'MasterChefa' - podzieli się przepisami na pyszne śniadania.
|
15:30 |
![]() Kuchnia francuska ma opinię wyrafinowanej. Marieta Marecka udowadnia, że dania pochodzące znad Sekwany nie muszą być trudne w przygotowaniu. Oprócz wykwintnych propozycji pokazuje proste przepisy.
|
16:00 |
![]() Założycielka popularnego kanału Sugarlady, Agata Stankiewicz, przyciąga fanów na swojego bloga kulinarną fantazją i wyrazistym stylem. W programie dzieli się przepisami na ciasta oraz desery.
|
16:30 |
![]() Znany szef kuchni wyrusza do pełnej wyrazistych smaków i egzotycznych krajobrazów południowo-wschodniej Azji. Na jego kulinarnym szlaku znajdzie się m.in. gwarny, barwny i pełen kontrastów Bangkok.
|
17:00 |
![]() Nie wszyscy zrywają się skoro świt, więc nie każdy zjada pierwszy posiłek z samego rana. Martyna Chomacka - blogerka i finalistka 7. edycji 'MasterChefa' - podzieli się przepisami na pyszne śniadania.
|
17:30 |
![]() Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak prezentują pomysły na niesztampowe dania z grilla. W różnorodnej malowniczej scenerii wrzucają na rusz mięsa, ryby i warzywa. Podają je ze smakowitymi dodatkami.
|
18:00 |
![]() Gino D'Acampo, włoski szef kuchni, od lat mieszka w Londynie. Zawsze jednak czuł silną więź z ojczystym krajem. Zabiera rodzinę w podróż do miejsc, które są mu bliskie. Razem odwiedzają m.in. Neapol.
|
18:30 |
![]() Gino D'Acampo, włoski szef kuchni, od lat mieszka w Londynie. Zawsze jednak czuł silną więź z ojczystym krajem. Zabiera rodzinę w podróż do miejsc, które są mu bliskie. Razem odwiedzają m.in. Neapol.
|
19:00 |
![]() Nie wszyscy zrywają się skoro świt, więc nie każdy zjada pierwszy posiłek z samego rana. Martyna Chomacka - blogerka i finalistka 7. edycji 'MasterChefa' - podzieli się przepisami na pyszne śniadania.
|
19:30 |
![]() Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak prezentują pomysły na niesztampowe dania z grilla. W różnorodnej malowniczej scenerii wrzucają na rusz mięsa, ryby i warzywa. Podają je ze smakowitymi dodatkami.
|
20:00 |
![]() Szef kuchni Ainsley Harriott rusza katamaranem w rejs po Morzu Śródziemnym, by odkryć smaki tego regionu. Startuje na Korsyce, następnie zawija na Sardynię, do Marrakeszu, Sewilli, Granady i Jordanii.
|
20:55 |
![]() Szef kuchni Ainsley Harriott rusza katamaranem w rejs po Morzu Śródziemnym, by odkryć smaki tego regionu. Startuje na Korsyce, następnie zawija na Sardynię, do Marrakeszu, Sewilli, Granady i Jordanii.
|
21:45 |
![]() Nie wszyscy zrywają się skoro świt, więc nie każdy zjada pierwszy posiłek z samego rana. Martyna Chomacka - blogerka i finalistka 7. edycji 'MasterChefa' - podzieli się przepisami na pyszne śniadania.
|
22:15 |
![]() Mieszkający w Kornwalii Rick Stein uwielbia lokalną kuchnię, bogatą w ryby i owoce morza. Zaprasza widzów na wyprawę po restauracjach i pubach. Pokazuje miejscowe specjały i podziwia krajobrazy.
|
22:50 |
![]() Mieszkający w Kornwalii Rick Stein uwielbia lokalną kuchnię, bogatą w ryby i owoce morza. Zaprasza widzów na wyprawę po restauracjach i pubach. Pokazuje miejscowe specjały i podziwia krajobrazy.
|
23:25 |
![]() Mieszkający w Kornwalii Rick Stein uwielbia lokalną kuchnię, bogatą w ryby i owoce morza. Zaprasza widzów na wyprawę po restauracjach i pubach. Pokazuje miejscowe specjały i podziwia krajobrazy.
|
0:00 |
![]() Znany szef kuchni wyrusza do pełnej wyrazistych smaków i egzotycznych krajobrazów południowo-wschodniej Azji. Na jego kulinarnym szlaku znajdzie się m.in. gwarny, barwny i pełen kontrastów Bangkok.
|
0:30 |
![]() Kuchnia francuska ma opinię wyrafinowanej. Marieta Marecka udowadnia, że dania pochodzące znad Sekwany nie muszą być trudne w przygotowaniu. Oprócz wykwintnych propozycji pokazuje proste przepisy.
|
1:00 |
![]() Szef restauracji Le Gavroche w Londynie, Michel Roux, spędza wakacje na południu Francji. Region ten słynie z pysznego jedzenia. Kucharz odkrywa lokalne smaki i zdradza przepisy na smaczne dania.
|
2:00 |
![]() To już piąta odsłona programu Tomka Jakubiaka. Mistrz kuchni wyrusza w Polskę w poszukiwaniu lokalnych smaków i aromatów.
|
2:30 |
![]() David Gaboriaud zabiera widzów na kulinarne wojaże. Przedstawia kuchnię oraz atrakcje turystyczne Francji, Włoch, Hiszpanii i Portugalii.
|
3:00 |
![]() Propozycja dla wszystkich wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker wprowadzi widzów w wysublimowany świat deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawi trzy przepisy.
|
3:30 |
![]() Jagna Niedzielska i Damian Kordas wyruszą w drogę, by odkrywać godne polecenia bary mleczne, lokale podające jagnięcinę i restauracje z najlepszymi owocami morza. Odwiedzą też popularne kurorty.
|
4:00 |
![]() Marta Dymek przeprowadza w kuchni rewolucję. Przekonuje mięsożerców do potraw wegańskich. Wśród jej gości znajdą się złoty medalista z Pekinu Piotr Małachowski i kucharki z baru mlecznego.
|
4:30 |
![]() Prowadząca podpowiada, jak przygotować proste i smaczne potrawy. W trzeciej serii zaprezentuje pomysły na śniadania do pracy i szkoły.
|
5:00 |
![]() Uczestnicy testują swoje umiejętności pod okiem Andrzeja Polana. Każdy z nich uważa, że jego popisowe danie jest wybitne i nie ma sobie równych. Ich domownicy nie podzielają jednak tej opinii.
|
5:30 |
![]() Uczestnicy testują swoje umiejętności pod okiem Andrzeja Polana. Każdy z nich uważa, że jego popisowe danie jest wybitne i nie ma sobie równych. Ich domownicy nie podzielają jednak tej opinii.
|
Lista stacji
O stacji CANAL+ Kuchnia
Telewizja Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał telewizyjny poświęcony w całości tematyce kulinarnej. Emisja programów jest całodobowa, a w ramówce magazyny kulinarne, seriale dokumentalne, magazyny poradnikowe i reality show – wszystko skupione na gotowaniu, pieczeniu, diecie i podróżach kulinarnych.
Historia telewizji Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał działający od 30 września 2006 roku, pierwotnie pod nazwą Kuchnia.tv. Do zmiany doszło w listopadzie 2011 roku – kanał otrzymał nową nazwę Kuchnia+, oraz uruchomiono sygnał w jakości HDTV. Kolejne modyfikacje nastąpiły we wrześniu 2014 roku – wówczas zmieniono oprawę graficzną kanału wraz z innymi kanałami tematycznymi Canal+ oraz w kwietniu 2021 roku – zmieniono nazwę na Canal+ Kuchnia. Nadawcą kanału jest Canal+ Polska S.A. i stanowi on konkurencję dla Food Network. W programie stacji widzowie znajdą zarówno propozycje polskie, jak i zagraniczne. To między innymi programy poradnikowe, przepisy na ekspresowe dania, filmy dokumentalne, kulinarne podróże, programy typu reality show, seriale, a nawet filmy fabularne. Kanał posiada własne logo – 15 kwietnia 2021, wraz ze zmianą nazwy kanału, wprowadzono nowe logo – silnie nawiązujące do logotypów innych stacji Canal+. Poniżej czarnego prostokąta z białym napisem „CANAL+” znajdują się dwa nachodzące na siebie zielone boksy, w które wpisany jest napis „KUCHNIA”.
Widzowie mogą podziwiać popisy szefów kuchni i ekspertów kulinarnych z całego świata – to m.in. Heston Blumenthal, Jamie Oliver, Anthony Bourdain, Sophie Dahl, Rick Stein, Nigel Slater czy polscy: m.in. Adam Chrząstowski, Bożena Sikoń, Tomasz Jakubiak, Grzegorz Łapanowski, Maryla Musidłowska, Agata Jędraszczak, Damian Kordas, Marta Dymek. W ofercie programowej m.in. „Zostań w domu, gotuj z Jamiem”, „Domowa piekarnia Kucharskiego”, „ABC gotowania”, „Jakubiak – z miłości do lokalności” czy kultowy program „Top Chef”.
Gdzie można oglądać telewizję Canal+ Kuchnia?
Canal+ Kuchnia to kanał dostępny w pakiecie CANAL+. Można go oglądać na cyfrowej platformie satelitarnej nc+ oraz w cyfrowych pakietach telewizji kablowych. Dostęp do materiałów jest ponadto możliwy na platformach internetowych, np. player.pl lub Canal+ Online.
Stacje telewizyjne powiązane z Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia należy do grupy CANAL+, w skład której wchodzi wiele kanałów. Są to: Canal+ Premium, Canal+ Film, Canal+ Seriale, Canal+ Family, Canal+ 1, Canal+ Sport, Canal+ Sport 2, Canal+ Sport 3, Canal+ Sport 4, Canal+ Now, Canal+ 4K Ultra HD oraz kanały tematyczne: Ale Kino+ (HD), Canal+ Domo, MiniMini+ (HD), Planete+ (HD), Teletoon+ (HD), nSport+ (HD) i Novelas+ (HD).
Więcej o telewizji Canal+ Kuchnia
Więcej informacji o produkcjach emitowanych na Canal+ Kuchnia znaleźć można na oficjalnej stronie www nadawcy Canal+: https://pl.canalplus.com/. Jeśli chcesz być na bieżąco z informacjami o Canal+ Kuchnia, odwiedź social media CANAL+ Polska: Facebook i Instagram. Warto ponadto śledzić kanał YouTube Canal+, na którym publikowane są zajawki programów i inne, ciekawe materiały.