CANAL+ KuchniaProgram TV na Niedziela 28.05.2023
6:00 |
![]() Polska jest bogata w znakomite produkty sezonowe. Udowadnia to Tomasz Jakubiak. W drugiej serii programu prowadzący koncentruje się na poszukiwaniach jesiennych warzyw i owoców.
|
---|---|
6:30 |
Wyjątkowy program kulinarny, w którym potrawy przyrządza autorka bloga Smakoterapia - Iwona Zasuwa. Pomagają jej matki z dziećmi.
|
7:00 |
![]() Bożena Sikoń, znana polska cukierniczka, prezentuje oryginalne przepisy na słodkości, które można przygotować w domu.
|
7:15 |
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
8:00 |
![]() Donal Skehan przygotowuje zdrowe posiłki inspirowane potrawami kuchni całego świata. Do ich przyrządzenia potrzebuje maksymalnie dziesięciu składników. Każde danie może być gotowe już w pół godziny.
|
8:30 |
![]() Donal Skehan przygotowuje zdrowe posiłki inspirowane potrawami kuchni całego świata. Do ich przyrządzenia potrzebuje maksymalnie dziesięciu składników. Każde danie może być gotowe już w pół godziny.
|
9:00 |
![]() Marieta Marecka prezentuje przysmaki kuchni tureckiej. Udowadnia, że to nie tylko kebab, pita i baklawa. Wielkim atutem kraju jest kuchnia oparta na warzywach, przyprawach oraz serach i mięsach.
|
9:30 |
![]() Brytyjski szef kuchni prezentuje swoje pomysły na dania z grilla. Udowadnia, że na rozżarzonych węglach można przyrządzić wszystko - począwszy od różnych rodzajów mięsa i ryb, po warzywa i owoce.
|
10:00 |
Autorzy poznają tradycję kulinarną Państwa Środka. Przemierzają kraj, odkrywając charakterystyczne dla poszczególnych regionów dania i zwyczaje związane z przyrządzaniem oraz serwowaniem posiłków.
|
11:00 |
Autorzy poznają tradycję kulinarną Państwa Środka. Przemierzają kraj, odkrywając charakterystyczne dla poszczególnych regionów dania i zwyczaje związane z przyrządzaniem oraz serwowaniem posiłków.
|
11:55 |
Wiosna to czas, gdy najmłodsi przystępują do pierwszej komunii i obchodzą Dzień Dziecka. W programie przedstawione zostaną pomysły na upominki, m.in. zabawki, hulajnogi i sprzęt elektroniczny.
|
12:00 |
![]() Tomasz Jakubiak zbacza z europejskiego szlaku i udaje się na poszukiwanie oryginalnych smaków do Wietnamu. Poznaje m.in. uroki Sajgonu oraz bogactwo kuchni ulicznej. Odwiedza lokalne targi.
|
12:30 |
![]() Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak proponują własne wersje ulubionych rodzimych dań. Na stole znajdą się schab, wątróbka, żeberka i polędwica. Potrawy podane zostaną z oryginalnymi dodatkami.
|
13:00 |
![]() Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak prezentują pomysły na niesztampowe dania z grilla. W różnorodnej malowniczej scenerii wrzucają na rusz mięsa, ryby i warzywa. Podają je ze smakowitymi dodatkami.
|
13:30 |
![]() Prowadzący proponuje przepisy na pieczywo z różnych stron świata. Pokaże m.in., jak upiec prosty chleb bez wyrabiania. Zrobi też bułki pszenne zwane knyplami i poda shokupan - chleb z Japonii.
|
14:00 |
![]() Tajemnice kuchni Libanu, Turcji i Iranu. Nigel pragnie się dowiedzieć, czego tak naprawdę używają miejscowi kucharze oraz co jedzą zwykli ludzie z tamtych okolic. Spróbuje m.in. zrobić dżem z róży.
|
15:00 |
![]() Marieta Marecka udowadnia, że każdy może przygotować wyborne ciasta i desery. Mistrzyni kulinarna krok po kroku pokazuje, jak to zrobić. Podaje przepisy na biszkopt, kruche wypieki, sernik czy bezę.
|
15:30 |
![]() Szef kuchni Peter Kuruvita wyrusza w kulinarną podróż po wyspach położonych w sąsiedztwie Australii. Odwiedza m.in. Vanuatu i Filipiny. W tropikalnej scenerii próbuje różnorodnych lokalnych potraw.
|
16:00 |
![]() Szef kuchni Peter Kuruvita wyrusza w kulinarną podróż po wyspach położonych w sąsiedztwie Australii. Odwiedza m.in. Vanuatu i Filipiny. W tropikalnej scenerii próbuje różnorodnych lokalnych potraw.
|
16:30 |
![]() Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak proponują własne wersje ulubionych rodzimych dań. Na stole znajdą się schab, wątróbka, żeberka i polędwica. Potrawy podane zostaną z oryginalnymi dodatkami.
|
17:00 |
![]() Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak prezentują pomysły na niesztampowe dania z grilla. W różnorodnej malowniczej scenerii wrzucają na rusz mięsa, ryby i warzywa. Podają je ze smakowitymi dodatkami.
|
17:30 |
![]() Tomasz Jakubiak zbacza z europejskiego szlaku i udaje się na poszukiwanie oryginalnych smaków do Wietnamu. Poznaje m.in. uroki Sajgonu oraz bogactwo kuchni ulicznej. Odwiedza lokalne targi.
|
18:00 |
![]() Marieta Marecka prezentuje przysmaki kuchni tureckiej. Udowadnia, że to nie tylko kebab, pita i baklawa. Wielkim atutem kraju jest kuchnia oparta na warzywach, przyprawach oraz serach i mięsach.
|
18:30 |
![]() Dokumentaliści udają się na farmę prowadzoną od 1998 roku w River Cottage w hrabstwie Dorset przez szefa kuchni Hugh Fearnleya-Whittingstalla. Przyglądają się codziennemu życiu blisko natury.
|
19:25 |
![]() David Myers i Si King przemierzają Wielką Brytanię, by wypełnić kulinarną misję. Pomogą właścicielom restauracji i pubów w znalezieniu dostawców produktów, które posłużą do stworzenia nowych potraw.
|
20:30 |
Wiosna to czas, gdy najmłodsi przystępują do pierwszej komunii i obchodzą Dzień Dziecka. W programie przedstawione zostaną pomysły na upominki, m.in. zabawki, hulajnogi i sprzęt elektroniczny.
|
20:35 |
![]() Znany szef kuchni szuka tradycyjnych smaków, przepisów i miejsc, gdzie serwuje się wyborne posiłki. Podczas pełnej wrażeń podróży John Torode m.in. zagląda do przytulnych pubów na wybrzeżu.
|
21:30 |
![]() Brytysjki znawca sztuki kulinarnej Paul Hollywood wyrusza do Meksyku, by przekonać się, jakie pieczywo i wypieki goszczą na miejscowych stołach. Próbuje m.in. słodkiego chleba concha.
|
22:20 |
![]() John Torode i Lisa Faulkner są małżeństwem. Oboje są też autorami bestsellerowych książek i prowadzą programy kulinarne. Tym razem występują wspólnie, by pokazać, że gotowanie może łączyć ludzi.
|
23:10 |
![]() Andrew Connole, założyciel piekarni Sonoma w Australii, wyrusza w kulinarną, pełną inspiracji podróż, by skosztować chleba z różnych stron świata. Odwiedza Ateny, San Francisco, Wiedeń i Maltę.
|
23:40 |
![]() Andrew Connole, założyciel piekarni Sonoma w Australii, wyrusza w kulinarną, pełną inspiracji podróż, by skosztować chleba z różnych stron świata. Odwiedza Ateny, San Francisco, Wiedeń i Maltę.
|
0:10 |
Wiosna to czas, gdy najmłodsi przystępują do pierwszej komunii i obchodzą Dzień Dziecka. W programie przedstawione zostaną pomysły na upominki, m.in. zabawki, hulajnogi i sprzęt elektroniczny.
|
0:15 |
![]() Anthony Bourdain odwiedza miasta w USA, Europie i Azji. Znany smakosz korzysta z pomocy autochtonów, aby poznać najciekawsze potrawy.
|
1:05 |
![]() Anthony Bourdain odwiedza miasta w USA, Europie i Azji. Znany smakosz korzysta z pomocy autochtonów, aby poznać najciekawsze potrawy.
|
2:00 |
![]() Tomek Jakubiak jeździ po Polsce i poszukuje nowych lub zapomnianych smaków, które są dla niego punktem wyjścia do własnych przepisów.
|
2:30 |
![]() David Gaboriaud wyrusza w kulinarną podróż po Europie. Odwiedza m.in. Kopenhagę, Wilno i Tallinn. Gotuje potrawy, inspirując się lokalnymi składnikami, i przybliża charakterystykę miejscowej kuchni.
|
3:00 |
![]() Gratka dla wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker zaprasza widzów do wysublimowanego świata deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawia trzy przepyszne przepisy.
|
3:30 |
![]() Szef kuchni Aleksander Baron i vloger Damian Kordas wyruszają w podróż w celu stworzenia unikatowej kulinarnej mapy Polski. Odwiedzą polecane restauracje oraz poznają tajniki kucharzy z całego kraju.
|
4:00 |
![]() Gospodyni programu Marta Dymek postara się zarazić widzów swoją miłością do wegańskiej kuchni i przekonać ich, że przepisy oparte wyłącznie na roślinach są równie pyszne, co te tradycyjne.
|
4:30 |
![]() Gospodyni programu podpowiada, skąd czerpać inspiracje na codzienne obiady. Marieta Marecka zaprezentuje szereg prostych posiłków. W każdym odcinku zaprezentuje trzy nowe, często zaskakujące potrawy.
|
5:00 |
![]() Uczestnicy testują swoje umiejętności pod okiem Andrzeja Polana. Każdy z nich uważa, że jego popisowe danie jest wybitne i nie ma sobie równych. Ich domownicy nie podzielają jednak tej opinii.
|
5:30 |
![]() Uczestnicy testują swoje umiejętności pod okiem Andrzeja Polana. Każdy z nich uważa, że jego popisowe danie jest wybitne i nie ma sobie równych. Ich domownicy nie podzielają jednak tej opinii.
|
Lista stacji
O stacji CANAL+ Kuchnia
Telewizja Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał telewizyjny poświęcony w całości tematyce kulinarnej. Emisja programów jest całodobowa, a w ramówce magazyny kulinarne, seriale dokumentalne, magazyny poradnikowe i reality show – wszystko skupione na gotowaniu, pieczeniu, diecie i podróżach kulinarnych.
Historia telewizji Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał działający od 30 września 2006 roku, pierwotnie pod nazwą Kuchnia.tv. Do zmiany doszło w listopadzie 2011 roku – kanał otrzymał nową nazwę Kuchnia+, oraz uruchomiono sygnał w jakości HDTV. Kolejne modyfikacje nastąpiły we wrześniu 2014 roku – wówczas zmieniono oprawę graficzną kanału wraz z innymi kanałami tematycznymi Canal+ oraz w kwietniu 2021 roku – zmieniono nazwę na Canal+ Kuchnia. Nadawcą kanału jest Canal+ Polska S.A. i stanowi on konkurencję dla Food Network. W programie stacji widzowie znajdą zarówno propozycje polskie, jak i zagraniczne. To między innymi programy poradnikowe, przepisy na ekspresowe dania, filmy dokumentalne, kulinarne podróże, programy typu reality show, seriale, a nawet filmy fabularne. Kanał posiada własne logo – 15 kwietnia 2021, wraz ze zmianą nazwy kanału, wprowadzono nowe logo – silnie nawiązujące do logotypów innych stacji Canal+. Poniżej czarnego prostokąta z białym napisem „CANAL+” znajdują się dwa nachodzące na siebie zielone boksy, w które wpisany jest napis „KUCHNIA”.
Widzowie mogą podziwiać popisy szefów kuchni i ekspertów kulinarnych z całego świata – to m.in. Heston Blumenthal, Jamie Oliver, Anthony Bourdain, Sophie Dahl, Rick Stein, Nigel Slater czy polscy: m.in. Adam Chrząstowski, Bożena Sikoń, Tomasz Jakubiak, Grzegorz Łapanowski, Maryla Musidłowska, Agata Jędraszczak, Damian Kordas, Marta Dymek. W ofercie programowej m.in. „Zostań w domu, gotuj z Jamiem”, „Domowa piekarnia Kucharskiego”, „ABC gotowania”, „Jakubiak – z miłości do lokalności” czy kultowy program „Top Chef”.
Gdzie można oglądać telewizję Canal+ Kuchnia?
Canal+ Kuchnia to kanał dostępny w pakiecie CANAL+. Można go oglądać na cyfrowej platformie satelitarnej nc+ oraz w cyfrowych pakietach telewizji kablowych. Dostęp do materiałów jest ponadto możliwy na platformach internetowych, np. player.pl lub Canal+ Online.
Stacje telewizyjne powiązane z Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia należy do grupy CANAL+, w skład której wchodzi wiele kanałów. Są to: Canal+ Premium, Canal+ Film, Canal+ Seriale, Canal+ Family, Canal+ 1, Canal+ Sport, Canal+ Sport 2, Canal+ Sport 3, Canal+ Sport 4, Canal+ Now, Canal+ 4K Ultra HD oraz kanały tematyczne: Ale Kino+ (HD), Canal+ Domo, MiniMini+ (HD), Planete+ (HD), Teletoon+ (HD), nSport+ (HD) i Novelas+ (HD).
Więcej o telewizji Canal+ Kuchnia
Więcej informacji o produkcjach emitowanych na Canal+ Kuchnia znaleźć można na oficjalnej stronie www nadawcy Canal+: https://pl.canalplus.com/. Jeśli chcesz być na bieżąco z informacjami o Canal+ Kuchnia, odwiedź social media CANAL+ Polska: Facebook i Instagram. Warto ponadto śledzić kanał YouTube Canal+, na którym publikowane są zajawki programów i inne, ciekawe materiały.