CANAL+ KuchniaProgram TV na Poniedziałek 17.04.2023
6:00 |
![]() Tomasz Jakubiak przekonuje do jedzenia rodzimych produktów sezonowych. Inspiracją dla proponowanych przez niego dań jest lato.
|
---|---|
6:30 |
![]() Daria Ładocha gotuje razem z mamami i ich pociechami. Robi to w sposób zabawny, nieprzewidywalny i naturalny. Oprócz pomysłów na dania dzieli się praktycznymi radami dotyczącymi zdrowego odżywiania.
|
7:00 |
![]() Jedzenie to jedna z największych przyjemności w życiu człowieka. Niestety nie każdy z nas lubi eksperymentować z nowymi smakami. Z pomocą przychodzi Piotr, który pokaże, jak przełamać rutynę.
|
7:30 |
|
|
|
8:00 |
![]() Drugi sezon programu, w którym Marieta Marecka uczy widzów smacznego gotowania. W przystępny sposób tłumaczy, jak przygotowywać potrawy.
|
8:30 |
![]() Drugi sezon programu, w którym Marieta Marecka uczy widzów smacznego gotowania. W przystępny sposób tłumaczy, jak przygotowywać potrawy.
|
9:00 |
![]() Propozycja dla wszystkich wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker wprowadzi widzów w wysublimowany świat deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawi trzy przepisy.
|
9:30 |
|
10:30 |
Dwoje kucharzy prezentujących odmienne punkty widzenia próbuje przekonać widzów do swoich racji. Adrian Richardson to miłośnik kuchni mięsnej. Zoe Bingley-Pullin stawia na zdrowe posiłki.
|
11:00 |
Dwoje kucharzy prezentujących odmienne punkty widzenia próbuje przekonać widzów do swoich racji. Adrian Richardson to miłośnik kuchni mięsnej. Zoe Bingley-Pullin stawia na zdrowe posiłki.
|
11:30 |
|
12:30 |
![]() Dziennikarka, pisarka i krytyczka kulinarna Julie Andrieu wyrusza w podróż szlakiem zabytkowych miasteczek i malowniczych wiosek. Poznaje lokalne potrawy, przysmaki i tradycje kulinarne.
|
13:35 |
![]() Znani szefowie kuchni, Jamie Oliver i Jimmy Doherty, goszczą znane osoby. Zaproszone gwiazdy pomogą im w gotowaniu, a przy okazji będą wspominać ulubione smaki i potrawy sprzed lat.
|
14:30 |
![]() Spotkania z ludźmi, którzy zajmują się produkcją żywności i gotowaniem w duchu slow food. Widzowie poznają rolników, rybaków i producentów cenionych wyrobów spożywczych z różnych stron świata.
|
15:00 |
![]() To już piąta odsłona programu Tomka Jakubiaka. Mistrz kuchni wyrusza w Polskę w poszukiwaniu lokalnych smaków i aromatów.
|
15:30 |
![]() To już piąta odsłona programu Tomka Jakubiaka. Mistrz kuchni wyrusza w Polskę w poszukiwaniu lokalnych smaków i aromatów.
|
16:00 |
Dwoje kucharzy prezentujących odmienne punkty widzenia próbuje przekonać widzów do swoich racji. Adrian Richardson to miłośnik kuchni mięsnej. Zoe Bingley-Pullin stawia na zdrowe posiłki.
|
16:30 |
Dwoje kucharzy prezentujących odmienne punkty widzenia próbuje przekonać widzów do swoich racji. Adrian Richardson to miłośnik kuchni mięsnej. Zoe Bingley-Pullin stawia na zdrowe posiłki.
|
17:00 |
![]() Znani szefowie kuchni, Jamie Oliver i Jimmy Doherty, goszczą znane osoby. Zaproszone gwiazdy pomogą im w gotowaniu, a przy okazji będą wspominać ulubione smaki i potrawy sprzed lat.
|
18:00 |
![]() Dziennikarka, pisarka i krytyczka kulinarna Julie Andrieu wyrusza w podróż szlakiem zabytkowych miasteczek i malowniczych wiosek. Poznaje lokalne potrawy, przysmaki i tradycje kulinarne.
|
19:05 |
Tomasz Jakubiak zbacza z europejskiego szlaku i udaje się na poszukiwanie oryginalnych smaków do Wietnamu. Poznaje m.in. uroki Sajgonu oraz bogactwo kuchni ulicznej. Odwiedza lokalne targi.
|
19:35 |
![]() Spotkania z ludźmi, którzy zajmują się produkcją żywności i gotowaniem w duchu slow food. Widzowie poznają rolników, rybaków i producentów cenionych wyrobów spożywczych z różnych stron świata.
|
20:05 |
![]() W 1998 roku Hugh Fearnley-Whittingstall przeniósł się do River Cottage w hrabstwie Dorset, aby zacząć nowe życie. Jego celem była uprawa własnych owoców i warzyw. Chciał osiągnąć samowystarczalność.
|
21:05 |
![]() Kolejna seria programów, w których Anthony Bourdain podróżuje po świecie, w poszukiwaniu kulinarnych przysmaków. Tym razem smakosz globtroter odwiedzi m.in. Haiti, Japonię, Kubę i Brazylię.
|
22:00 |
![]() Przeciętny Polak spożywa prawie 80 kg mięsa rocznie. Widzowie dowiedzą się, jak je kupować, gotować, piec, smażyć lub podawać na surowo. W każdym odcinku zaprezentowane zostaną trzy przepisy.
|
22:30 |
![]() Dawne odmiany zbóż wracają do łask. Coraz bardziej docenia się ich smak i właściwości odżywcze. Piotr Kucharski piecze rustykalny bochen z samopszy na zakwasie, który poda z grzybowym strogonowem.
|
23:00 |
![]() Australijski szef kuchni Peter Kuruvita przemierza Meksyk od północnych pustyni po położoną na południu dżunglę. Poznaje miejscowe przysmaki, takie jak tacos, tradycyjne tamale czy aromatyczna salsa.
|
23:35 |
![]() Australijski szef kuchni Peter Kuruvita przemierza Meksyk od północnych pustyni po położoną na południu dżunglę. Poznaje miejscowe przysmaki, takie jak tacos, tradycyjne tamale czy aromatyczna salsa.
|
0:05 |
![]() Brytyjczycy chętnie zamawiają jedzenie na wynos. Wartość tego biznesu szacuje się na 15 miliardów funtów. Alexis Conran zgłębia jego sekrety, by ustalić, co stoi za wielkim sukcesem.
|
1:00 |
![]() Popularny kanadyjski szef kuchni o włoskich korzeniach, David Rocco, zamierza bliżej poznać kraj swoich przodków. Odwiedza Mediolan, Weronę, Wenecję, Genuę, Turyn, Bolonię oraz Rzym.
|
1:30 |
![]() Popularny kanadyjski szef kuchni o włoskich korzeniach, David Rocco, zamierza bliżej poznać kraj swoich przodków. Odwiedza Mediolan, Weronę, Wenecję, Genuę, Turyn, Bolonię oraz Rzym.
|
2:00 |
![]() Tomek Jakubiak zaprasza w kulinarną podróż po Polsce, podczas której przedstawia smaki zakorzenione w naszej kulturze. Odkryje na nowo polskie produkty i zainspiruje się nimi przy tworzeniu dań.
|
2:30 |
![]() Zachwycające krajobrazy w połączeniu z bogatymi smakami lokalnych potraw. Prowadzący po raz kolejny zabierze widzów w niezwykłą podróż. W tej serii David Goboriaud odwiedzi Półwysep Bałkański.
|
3:00 |
![]() Propozycja dla wszystkich wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker wprowadzi widzów w wysublimowany świat deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawi trzy przepisy.
|
3:30 |
![]() Aleksander Baron i Damian Korda zapraszają na kolejną kulinarną podróż. Odwiedzają polecane przez widzów restauracje oraz poznają tajniki kucharzy. Ich celem jest stworzenie kulinarnej mapy Polski.
|
4:00 |
![]() Popularna blogerka Marta Dymek w każdym odcinku próbuje przekonać zaproszonego gościa do kuchni wegetariańskiej. Prowadząca pokaże, jak zastąpić potrawy mięsne ich jarskimi wariacjami.
|
4:30 |
![]() Po raz czwarty Marieta Marecka zaprasza początkujących i nieco bardziej zaawansowanych kucharzy na wspólne gotowanie smacznych potraw.
|
5:00 |
![]() Uczestnicy testują swoje umiejętności pod okiem Andrzeja Polana. Każdy z nich uważa, że jego popisowe danie jest wybitne i nie ma sobie równych. Ich domownicy nie podzielają jednak tej opinii.
|
5:30 |
![]() Uczestnicy testują swoje umiejętności pod okiem Andrzeja Polana. Każdy z nich uważa, że jego popisowe danie jest wybitne i nie ma sobie równych. Ich domownicy nie podzielają jednak tej opinii.
|
Lista stacji
O stacji CANAL+ Kuchnia
Telewizja Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał telewizyjny poświęcony w całości tematyce kulinarnej. Emisja programów jest całodobowa, a w ramówce magazyny kulinarne, seriale dokumentalne, magazyny poradnikowe i reality show – wszystko skupione na gotowaniu, pieczeniu, diecie i podróżach kulinarnych.
Historia telewizji Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał działający od 30 września 2006 roku, pierwotnie pod nazwą Kuchnia.tv. Do zmiany doszło w listopadzie 2011 roku – kanał otrzymał nową nazwę Kuchnia+, oraz uruchomiono sygnał w jakości HDTV. Kolejne modyfikacje nastąpiły we wrześniu 2014 roku – wówczas zmieniono oprawę graficzną kanału wraz z innymi kanałami tematycznymi Canal+ oraz w kwietniu 2021 roku – zmieniono nazwę na Canal+ Kuchnia. Nadawcą kanału jest Canal+ Polska S.A. i stanowi on konkurencję dla Food Network. W programie stacji widzowie znajdą zarówno propozycje polskie, jak i zagraniczne. To między innymi programy poradnikowe, przepisy na ekspresowe dania, filmy dokumentalne, kulinarne podróże, programy typu reality show, seriale, a nawet filmy fabularne. Kanał posiada własne logo – 15 kwietnia 2021, wraz ze zmianą nazwy kanału, wprowadzono nowe logo – silnie nawiązujące do logotypów innych stacji Canal+. Poniżej czarnego prostokąta z białym napisem „CANAL+” znajdują się dwa nachodzące na siebie zielone boksy, w które wpisany jest napis „KUCHNIA”.
Widzowie mogą podziwiać popisy szefów kuchni i ekspertów kulinarnych z całego świata – to m.in. Heston Blumenthal, Jamie Oliver, Anthony Bourdain, Sophie Dahl, Rick Stein, Nigel Slater czy polscy: m.in. Adam Chrząstowski, Bożena Sikoń, Tomasz Jakubiak, Grzegorz Łapanowski, Maryla Musidłowska, Agata Jędraszczak, Damian Kordas, Marta Dymek. W ofercie programowej m.in. „Zostań w domu, gotuj z Jamiem”, „Domowa piekarnia Kucharskiego”, „ABC gotowania”, „Jakubiak – z miłości do lokalności” czy kultowy program „Top Chef”.
Gdzie można oglądać telewizję Canal+ Kuchnia?
Canal+ Kuchnia to kanał dostępny w pakiecie CANAL+. Można go oglądać na cyfrowej platformie satelitarnej nc+ oraz w cyfrowych pakietach telewizji kablowych. Dostęp do materiałów jest ponadto możliwy na platformach internetowych, np. player.pl lub Canal+ Online.
Stacje telewizyjne powiązane z Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia należy do grupy CANAL+, w skład której wchodzi wiele kanałów. Są to: Canal+ Premium, Canal+ Film, Canal+ Seriale, Canal+ Family, Canal+ 1, Canal+ Sport, Canal+ Sport 2, Canal+ Sport 3, Canal+ Sport 4, Canal+ Now, Canal+ 4K Ultra HD oraz kanały tematyczne: Ale Kino+ (HD), Canal+ Domo, MiniMini+ (HD), Planete+ (HD), Teletoon+ (HD), nSport+ (HD) i Novelas+ (HD).
Więcej o telewizji Canal+ Kuchnia
Więcej informacji o produkcjach emitowanych na Canal+ Kuchnia znaleźć można na oficjalnej stronie www nadawcy Canal+: https://pl.canalplus.com/. Jeśli chcesz być na bieżąco z informacjami o Canal+ Kuchnia, odwiedź social media CANAL+ Polska: Facebook i Instagram. Warto ponadto śledzić kanał YouTube Canal+, na którym publikowane są zajawki programów i inne, ciekawe materiały.