Domowa piekarnia Kucharskiego 2: Pradawne zboża (8)

magazyn kulinarny Polska 2021  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Dawne odmiany zbóż wracają do łask. Coraz bardziej docenia się ich smak i właściwości odżywcze. Piotr Kucharski piecze rustykalny bochen z samopszy na zakwasie, który poda z grzybowym strogonowem.

Oglądaj w telewizji

Pon 30.12 7:20
CANAL+ Kuchnialogo

Opis

Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.

Dawne odmiany zbóż wracają do łask. Coraz bardziej docenia się ich smak i właściwości odżywcze. Piotr Kucharski piecze rustykalny bochen z samopszy na zakwasie, który poda z grzybowym strogonowem. Przygotuje również ciastka z płaskurki z kaszą gryczaną.

Występują

Zobacz także

Ładuję...