Domowa piekarnia Kucharskiego 2: Pradawne zboża (8)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie
Dawne odmiany zbóż wracają do łask. Coraz bardziej docenia się ich smak i właściwości odżywcze. Piotr Kucharski piecze rustykalny bochen z samopszy na zakwasie, który poda z grzybowym strogonowem.
Oglądaj w telewizji
Pon 30.12 7:20
CANAL+ Kuchnia
Opis
Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.
Dawne odmiany zbóż wracają do łask. Coraz bardziej docenia się ich smak i właściwości odżywcze. Piotr Kucharski piecze rustykalny bochen z samopszy na zakwasie, który poda z grzybowym strogonowem. Przygotuje również ciastka z płaskurki z kaszą gryczaną.
Występują
Zobacz także
Domowa piekarnia Kucharskiego 2: Chleby drożdżowe (1)
Czw, 19.12 7:20
Domowa piekarnia Kucharskiego 2: Pieczywo maślane (2)
Pt, 20.12 7:20
Domowa piekarnia Kucharskiego 2: Pieczywo bezglutenowe (3)
Pon, 23.12 7:20
Domowa piekarnia Kucharskiego 2: Pieczywo do domowego fast food (4)
Wt, 24.12 7:20
Domowa piekarnia Kucharskiego 2: Pieczywo na zakwasie (5)
Śr, 25.12 7:20
Domowa piekarnia Kucharskiego 2: Wypieki drożdżowe (6)
Czw, 26.12 7:20
Domowa piekarnia Kucharskiego 2: Bułki (7)
Pt, 27.12 7:20