Domowa piekarnia Kucharskiego 2: Pradawne zboża (8)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie
Dawne odmiany zbóż wracają do łask. Coraz bardziej docenia się ich smak i właściwości odżywcze. Piotr Kucharski piecze rustykalny bochen z samopszy na zakwasie, który poda z grzybowym strogonowem.
Oglądaj w telewizji
Pt 24.01 18:50
CANAL+ Kuchnia
Opis
Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.
Dawne odmiany zbóż wracają do łask. Coraz bardziej docenia się ich smak i właściwości odżywcze. Piotr Kucharski piecze rustykalny bochen z samopszy na zakwasie, który poda z grzybowym strogonowem. Przygotuje również ciastka z płaskurki z kaszą gryczaną.
Występują
Zobacz także
Domowa piekarnia Kucharskiego 2: Pieczywo na zakwasie (5)
Wt, 21.01 18:50
Domowa piekarnia Kucharskiego 2: Wypieki drożdżowe (6)
Śr, 22.01 18:50
Domowa piekarnia Kucharskiego 2: Bułki (7)
Czw, 23.01 18:50
Domowa piekarnia Kucharskiego 2: Chleby drożdżowe (1)
Nd, 26.01 22:25
Domowa piekarnia Kucharskiego 2: Pieczywo maślane (2)
So, 01.02 8:55
i 1 późniejsza emisja