CANAL+ KuchniaProgram TV na Niedziela 2.10.2022
6:00 |
![]() Tomasz Jakubiak przekonuje do jedzenia rodzimych produktów sezonowych. Inspiracją dla proponowanych przez niego dań jest lato.
|
---|---|
6:30 |
![]() Iwona Zasuwa, autorka bloga Smakoterapia, zaskakuje pomysłowością dań dla dzieci. Prowadząca gotuje w towarzystwie mam i ich pociech.
|
7:00 |
![]() Bożena Sikoń, znana polska cukierniczka, prezentuje oryginalne przepisy na słodkości, które można przygotować w domu.
|
7:15 |
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
|
|
8:05 |
![]() W każdym odcinku brytyjka o jordańskich korzeniach, Nadia Sawalha, wraz ze swoimi gośćmi przyrządza potrawy typowe dla danego zakątka świata. Prezentuje proste przepisy na egzotyczne dania.
|
9:00 |
![]() Adam Liaw wędruje od pokrytych lodem stawów Hokkaido przez ogromną aglomerację Tokio po wielokulturową wyspę Okinawa. Poznaje mistrzów kuchni i odkrywa lokalne smaki oraz sekretne receptury.
|
9:30 |
![]() Marieta Marecka przybliża tajniki kuchni hiszpańskiej, która dzięki wyrazistym smakom i aromatom ma wielu wielbicieli. Tym razem w menu znajdą się tapas i trzy sycące zupy.
|
10:00 |
![]() Twórcy serii przedstawiają różne oblicza niezwykle różnorodnej i zadziwiającej smakami chińskiej kuchni. Przyglądają się różnym tradycjom kulinarnym, regionalnym produktom i składnikom.
|
11:00 |
Twórcy serii przedstawiają różne oblicza niezwykle różnorodnej i zadziwiającej smakami chińskiej kuchni. Przyglądają się różnym tradycjom kulinarnym, regionalnym produktom i składnikom.
|
12:00 |
![]() Oprócz pięknych plaż, zabytków i słonecznej pogody Chorwacja ma do zaoferowania wyborną kuchnię. Tomasz Jakubiak szuka lokalnych specjałów. Pokazuje, jak wyrabia się słone sery i przygotowuje ajwar.
|
12:30 |
![]() Brytyjczycy chętnie zamawiają jedzenie na wynos. Wartość tego biznesu szacuje się na 15 miliardów funtów. Alexis Conran zgłębia jego sekrety, by ustalić, co stoi za wielkim sukcesem.
|
13:30 |
![]() Andrzej Polan pomaga osobom, które wysoko oceniają swoje kulinarne umiejętności. Nie wiedzą, że najbliżsi mają dość ich kuchni. Uczestnik dostaje od szefa kuchni wskazówki, jak udoskonalić potrawy.
|
14:00 |
![]() Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Podaje przepisy na chleby drożdżowe i na zakwasie oraz bułeczki na słodko i słono. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.
|
14:30 |
![]() David Myers i Si King wracają do północnej Anglii. Wyruszą z Lancashire do Nortumbrii. Podczas podróży zajrzą do cieszących się renomą restauracji i ciekawych pubów, by spróbować lokalnych specjałów.
|
15:30 |
![]() Donal przygotuje dania, które wspomogą jego organizm w regeneracji podczas pobytu na obozie treningowym. Widzowie poznają przepisy m.in. na tażin z komosą ryżową, zestaw koktajli czy placek pasterski.
|
16:00 |
![]() Donal wybiera się na wycieczkę rowerową atlantyckim wybrzeżem. Potrzebuje pożywnych przekąsek. Widzowie poznają przepisy m.in. na kulki mocy, pudełko falefeli czy minestrone z wiosennych warzyw.
|
16:30 |
![]() Bloger kulinarny Aun Koh udowadnia, że Azja to raj dla smakoszy. Łączy ona egzotykę, kunszt i fantazję. Prowadzący udaje się do Singapuru, Bombaju, Manili, Dżakarty, Bangkoku i Hongkongu.
|
17:00 |
![]() Bloger kulinarny Aun Koh udowadnia, że Azja to raj dla smakoszy. Łączy ona egzotykę, kunszt i fantazję. Prowadzący udaje się do Singapuru, Bombaju, Manili, Dżakarty, Bangkoku i Hongkongu.
|
17:30 |
![]() Charyzmatyczny australijski szef kuchni Adam Liaw odbywa inspirującą podróż. Odwiedza egzotyczny Singapur. Poznaje zaskakujące smaki tego miejsca.
|
18:00 |
![]() Charyzmatyczny australijski szef kuchni Adam Liaw odbywa inspirującą podróż. Odwiedza egzotyczny Singapur. Poznaje zaskakujące smaki tego miejsca.
|
18:30 |
![]() Szef kuchni Ainsley Harriott rusza katamaranem w rejs po Morzu Śródziemnym, by odkryć smaki tego regionu. Startuje na Korsyce, następnie zawija na Sardynię, do Marrakeszu, Sewilli, Granady i Jordanii.
|
19:20 |
![]() Szef kuchni Ainsley Harriott rusza katamaranem w rejs po Morzu Śródziemnym, by odkryć smaki tego regionu. Startuje na Korsyce, następnie zawija na Sardynię, do Marrakeszu, Sewilli, Granady i Jordanii.
|
20:10 |
![]() Autorzy odwiedzają Wielką Brytanię, Chiny, USA, Izrael, Australię i Niemcy, by dowiedzieć się, jak gotują i żyją na co dzień tamtejsi weganie. Poznają też proste przepisy na smaczne i zdrowe dania.
|
20:45 |
![]() Yotam Ottolenghi to izraelski szef kuchni, pisarz i restaurator. Zaprasza w podróż wybrzeżem Morza Śródziemnego, skupiając się na tradycjach kulinarnych państw Afryki Północnej i Bliskiego Wschodu.
|
21:40 |
![]() Yotam Ottolenghi to izraelski szef kuchni, pisarz i restaurator. Zaprasza w podróż wybrzeżem Morza Śródziemnego, skupiając się na tradycjach kulinarnych państw Afryki Północnej i Bliskiego Wschodu.
|
22:30 |
![]() Jamie Oliver bierze na warsztat potrawy, które powinny wywoływać wyrzuty sumienia, ale radość z ich zjedzenia zdecydowanie je przewyższa.
|
23:25 |
Barwna opowieść o koniaku i jego koneserach. Ten wysokoprocentowy trunek z białych winogron, by osiągnąć swoje walory, poddawany jest dwukrotnej destylacji i leżakowaniu w dębowych beczkach.
|
0:25 |
![]() Anthony Bourdain odwiedza najdalsze zakątki świata, by sprawdzić, co jedzą ich mieszkańcy. Jego celem jest odkrywanie smaków lokalnego jedzenia. W tej serii uda się m.in. do Rosji, Brazylii i Indii.
|
1:15 |
![]() Anthony Bourdain odwiedza najdalsze zakątki świata, by sprawdzić, co jedzą ich mieszkańcy. Jego celem jest odkrywanie smaków lokalnego jedzenia. W tej serii uda się m.in. do Rosji, Brazylii i Indii.
|
2:00 |
![]() To już piąta odsłona programu Tomka Jakubiaka. Mistrz kuchni wyrusza w Polskę w poszukiwaniu lokalnych smaków i aromatów.
|
2:30 |
![]() Szef kuchni David Gaboriaud zabiera widzów w podróż po smakach Rumunii, Bułgarii, Serbii i Węgier. Prowadzący spróbuje regionalnych potraw i odwiedzi najciekawsze restauracje, bary oraz bistra.
|
3:00 |
![]() Propozycja dla wszystkich wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker wprowadzi widzów w wysublimowany świat deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawi trzy przepisy.
|
3:30 |
![]() Damian Kordas i Jagna Niedzielska przemierzają Polskę w poszukiwaniu najlepszych restauracji. Spotykają się z kucharzami. Razem z nimi gotują, wymieniają się wiedzą i poznają tradycyjne przepisy.
|
4:00 |
![]() Popularna blogerka Marta Dymek w każdym odcinku próbuje przekonać zaproszonego gościa do kuchni wegetariańskiej. Prowadząca pokaże, jak zastąpić potrawy mięsne ich jarskimi wariacjami.
|
4:30 |
![]() Drugi sezon programu, w którym Marieta Marecka uczy widzów smacznego gotowania. W przystępny sposób tłumaczy, jak przygotowywać potrawy.
|
5:00 |
![]() W programie biorą udział osoby, które uważają się za znakomitych kucharzy. Ich bliscy mają jednak inne zdanie na ten temat. Na początek Andrzej Polan sprawdza umiejętności uczestników.
|
5:30 |
![]() W programie biorą udział osoby, które uważają się za znakomitych kucharzy. Ich bliscy mają jednak inne zdanie na ten temat. Na początek Andrzej Polan sprawdza umiejętności uczestników.
|
Lista stacji
O stacji CANAL+ Kuchnia
Telewizja Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał telewizyjny poświęcony w całości tematyce kulinarnej. Emisja programów jest całodobowa, a w ramówce magazyny kulinarne, seriale dokumentalne, magazyny poradnikowe i reality show – wszystko skupione na gotowaniu, pieczeniu, diecie i podróżach kulinarnych.
Historia telewizji Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał działający od 30 września 2006 roku, pierwotnie pod nazwą Kuchnia.tv. Do zmiany doszło w listopadzie 2011 roku – kanał otrzymał nową nazwę Kuchnia+, oraz uruchomiono sygnał w jakości HDTV. Kolejne modyfikacje nastąpiły we wrześniu 2014 roku – wówczas zmieniono oprawę graficzną kanału wraz z innymi kanałami tematycznymi Canal+ oraz w kwietniu 2021 roku – zmieniono nazwę na Canal+ Kuchnia. Nadawcą kanału jest Canal+ Polska S.A. i stanowi on konkurencję dla Food Network. W programie stacji widzowie znajdą zarówno propozycje polskie, jak i zagraniczne. To między innymi programy poradnikowe, przepisy na ekspresowe dania, filmy dokumentalne, kulinarne podróże, programy typu reality show, seriale, a nawet filmy fabularne. Kanał posiada własne logo – 15 kwietnia 2021, wraz ze zmianą nazwy kanału, wprowadzono nowe logo – silnie nawiązujące do logotypów innych stacji Canal+. Poniżej czarnego prostokąta z białym napisem „CANAL+” znajdują się dwa nachodzące na siebie zielone boksy, w które wpisany jest napis „KUCHNIA”.
Widzowie mogą podziwiać popisy szefów kuchni i ekspertów kulinarnych z całego świata – to m.in. Heston Blumenthal, Jamie Oliver, Anthony Bourdain, Sophie Dahl, Rick Stein, Nigel Slater czy polscy: m.in. Adam Chrząstowski, Bożena Sikoń, Tomasz Jakubiak, Grzegorz Łapanowski, Maryla Musidłowska, Agata Jędraszczak, Damian Kordas, Marta Dymek. W ofercie programowej m.in. „Zostań w domu, gotuj z Jamiem”, „Domowa piekarnia Kucharskiego”, „ABC gotowania”, „Jakubiak – z miłości do lokalności” czy kultowy program „Top Chef”.
Gdzie można oglądać telewizję Canal+ Kuchnia?
Canal+ Kuchnia to kanał dostępny w pakiecie CANAL+. Można go oglądać na cyfrowej platformie satelitarnej nc+ oraz w cyfrowych pakietach telewizji kablowych. Dostęp do materiałów jest ponadto możliwy na platformach internetowych, np. player.pl lub Canal+ Online.
Stacje telewizyjne powiązane z Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia należy do grupy CANAL+, w skład której wchodzi wiele kanałów. Są to: Canal+ Premium, Canal+ Film, Canal+ Seriale, Canal+ Family, Canal+ 1, Canal+ Sport, Canal+ Sport 2, Canal+ Sport 3, Canal+ Sport 4, Canal+ Now, Canal+ 4K Ultra HD oraz kanały tematyczne: Ale Kino+ (HD), Canal+ Domo, MiniMini+ (HD), Planete+ (HD), Teletoon+ (HD), nSport+ (HD) i Novelas+ (HD).
Więcej o telewizji Canal+ Kuchnia
Więcej informacji o produkcjach emitowanych na Canal+ Kuchnia znaleźć można na oficjalnej stronie www nadawcy Canal+: https://pl.canalplus.com/. Jeśli chcesz być na bieżąco z informacjami o Canal+ Kuchnia, odwiedź social media CANAL+ Polska: Facebook i Instagram. Warto ponadto śledzić kanał YouTube Canal+, na którym publikowane są zajawki programów i inne, ciekawe materiały.