Ewa gotuje (127)
W skrócie
W Wielką Sobotę Ewa Wachowicz przygotuje tradycyjną zupę chrzanową zwaną 'krzonówką', którą przyrządza się na bazie wędlin pozostałych ze święconki. Na deser będzie babka śmietankowa.
Oglądaj w telewizji
Opis
Ewa Wachowicz przybliża zasady przygotowywania posiłków zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, przy zachowaniu polskiej tradycji. Prezentuje przepisy, które zostały przez nią spisane w różnych zakątkach świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Nie zabraknie "technicznych" nowinek i kulinarnych ciekawostek, a także porad, jak ciekawie udekorować stół. W kuchni pani Ewie towarzyszą specjalnie zaproszeni goście.
W Wielką Sobotę Ewa Wachowicz przygotuje tradycyjną zupę chrzanową, na południu Polski zwaną potocznie "krzonówką", którą przyrządza się na bazie wędlin pozostałych ze święconki. Na deser będzie babka śmietankowa.