Robert Makłowicz: Niemcy: Dolnosaksońskie inspiracje (154)

magazyn kulinarny Polska 2023  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Filmowcy odwiedzają Dolną Saksonię, podążając szlakiem ziemniaczanych upraw. Robert Makłowicz próbuje grochówki, baraniej curry wurst oraz sprawdza, jakie dania serwują w przydrożnych zajazdach.

Oglądaj w telewizji

Czw 2.10 13:10
Stopklatkalogo

Opis

Autorski cykl powszechnie znanego z telewizji i internetu, charyzmatycznego Roberta Makłowicza, który od dekad z wdziękiem, erudycją i humorem mówi o smakach, gotuje w ciekawych lokalizacjach, rozmawia z interesującymi ludźmi i opowiada historie z różnych zakątków świata. Tym razem w swoim niepowtarzalnym stylu oprowadza widzów po m.in. Tajlandii, Jordanii, Irlandii, Dalmacji, Bośni i Hercegowinie, Portugalii, Włoszech, Niemczech, Francji oraz Polsce. Każdy odcinek to opowieść o lokalnych smakach, kuchniach, rynkach i straganach. Usłyszymy historie związane z krajobrazami, architekturą, sztuką czy codziennym życiem mieszkańców, a także pospacerujemy uliczkami miast, odwiedzimy puby, winiarnie i wraz z prowadzącym przyrządzimy wyśmienite dania w naturalnych plenerach.

Filmowcy odwiedzają Dolną Saksonię, podążając szlakiem ziemniaczanych upraw. Pokazują między innymi wzorcowe pole kartofli. O sekretach ich uprawy opowiada Krzysztof Korolewicz, znany w Polsce jako człowiek ziemniak. Ekipa odbywa również przejażdżkę bryczką po rozległych wrzosowiskach, nazywanych w naszym kraji Luneburską Pustacią. Robert Makłowicz próbuje lokalnej grochówki, baraniej curry wurst oraz sprawdza, jakie dania serwują karczmarze w dolnosaksońskich przydrożnych zajazdach.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...