Okrasa łamie przepisy: Białe sosy

W skrócie
Kucharz przygotuje dorsza na czarno z białym sosem porowym, szare kluski ziemniaczane z sosem, pieczarkami i wędzonym pstrągiem oraz kurczaka duszonego w sosie z pasternakiem i pieczarkami.
Oglądaj w telewizji





Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Trudno sobie dzisiaj wyobrazić najprostszy posiłek bez dodatku sosu. Karol Okrasa skupi się tym razem na tych białych. Przygotuje dorsza na czarno z białym sosem porowym, szare kluski ziemniaczane z białym sosem, pieczarkami i wędzonym pstrągiem oraz kurczaka duszonego w białym sosie z pasternakiem i pieczarkami.