W kotle historii: Wielka trójca. Wielkie żarcie
magazyn kulinarny Polska 2020-2024
W skrócie
Łukasz Modelski przybliża kulinarne ciekawostki z dawnych lat. Każdy odcinek poświęcony jest innej dacie. Historyk sztuki i kultury średniowiecza przedstawi przepisy m.in. mistrzów kuchni w Wersalu.
Oglądaj w telewizji
Czw 16.01 8:45
TVP Historia 2
Opis
Wraz z Łukaszem Modelskim widzowie przeniosą się w przeszłość, by poznać kulinarne smaki dawnych lat. Każdy odcinek poświęcony jest innej ważnej historycznie dacie. Prowadzący, historyk sztuki i kultury średniowiecza, przedstawi ciekawe przepisy, po które sięgał m.in. kucharz króla Stanisława Augusta Poniatowskiego czy mistrzowie w Wersalu. Nie zabraknie też receptur z kuchni polowych z czasów bitwy warszawskiej.
Twórcy
Zobacz także
W kotle historii: Bogaty stół Piastów. Kuchnia zjazdu w Gąsawie
Pon, 06.01 13:15
W kotle historii: Pokój toruński. Z Malborka do Królewca
Wt, 07.01 9:00
W kotle historii: Kuchnia na biwaku. Dwie książki kucharskie
Śr, 08.01 8:55
W kotle historii: Nobel. Kuchnia kalifornijska (21)
Czw, 09.01 8:45
W kotle historii: Nie tylko Samosierra. Cesarskie menu
Pt, 10.01 8:50
W kotle historii: Gorączka archeologiczna. Odkrycie Biskupina
So, 11.01 10:45
i 1 późniejsza emisja
W kotle historii: Mikołaj Rej. Cnotliwa lichwa
Pon, 13.01 8:55
W kotle historii: Ignacy Domeyko. Z Wilna nad Pacyfik
Wt, 14.01 8:55
W kotle historii: Przecław Słota. Grzeczność przy wspólnej misie
Śr, 15.01 8:55
W kotle historii: Bolesław Rozrzutny. Polityka i pieniądze (27)
Pt, 17.01 8:50