Okrasa łamie przepisy: Krótka historia gryki
magazyn kulinarny Polska 2024
W skrócie
Karol Okrasa przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Przygotowuje proste lokalne potrawy wraz z zaproszonymi do programu gośćmi.
Oglądaj w telewizji
Pt 22.11 11:35
TVP 1
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Inne gołąbki
Czw, 21.11 16:10
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Kiszonki zdrowe i smaczne
Czw, 21.11 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kozienickie przysmaki
Czw, 21.11 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Miód pachnący lasem
Pt, 22.11 12:00
Okrasa łamie przepisy: Dorsz w górach
Pt, 22.11 16:10
Okrasa łamie przepisy: Domowe musztardy
Pt, 22.11 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Specjały ze Wzgórz Dylewskich
Pt, 22.11 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Konfitura z zielonych orzechów
So, 23.11 7:20
Okrasa łamie przepisy: Mielone, ale rybne
So, 23.11 7:50
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Nowa kuchnia kujawska
So, 23.11 8:05
i 2 późniejsze emisje