Okrasa łamie przepisy: Krótka historia gryki
magazyn kulinarny Polska 2024

W skrócie
Karol Okrasa przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Przygotowuje proste lokalne potrawy wraz z zaproszonymi do programu gośćmi.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Buraczane trio
Pon, 15.09 17:10
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Różne smaki wieprzowiny z grilla
Pon, 15.09 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Krótka historia gryki
Pon, 15.09 19:15
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Powrót topinamburu na polski stół
Pon, 15.09 21:45
Okrasa łamie przepisy: Suflet z ogniska
Wt, 16.09 12:00
i 3 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Trzy kotlety
Wt, 16.09 17:10
Okrasa łamie przepisy: Zdrowa, polska wieprzowina
Wt, 16.09 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Zimne sosy jogurtowe
Wt, 16.09 19:10
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Podlasie pachnące serem
Śr, 17.09 7:00
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Smak gryczanego ciasta
Śr, 17.09 12:00