Okrasa łamie przepisy: Krótka historia gryki
magazyn kulinarny Polska 2024

W skrócie
Karol Okrasa przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Przygotowuje proste lokalne potrawy wraz z zaproszonymi do programu gośćmi.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Na szafranowym polu
So, 14.06 7:10
Okrasa łamie przepisy: Wiosenne smardze
So, 14.06 7:35
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Obiad w jednym termosie
So, 14.06 7:45
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kuchnia z leśnych nasion
So, 14.06 12:00
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Z żuławskiego mleka
So, 14.06 14:25
i 3 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Polskie wędzonki
So, 14.06 17:10
Okrasa łamie przepisy: Ryby z owocami, czyli pstrąg w truskawkach
So, 14.06 21:45
i 3 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Tajemnice domowej kiełbasy
Nd, 15.06 7:45
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Królewska kuchnia myśliwska
Nd, 15.06 12:00
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kozienickie przysmaki
Nd, 15.06 17:10