Okrasa łamie przepisy: Krótka historia gryki
magazyn kulinarny Polska 2024

W skrócie
Karol Okrasa przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Przygotowuje proste lokalne potrawy wraz z zaproszonymi do programu gośćmi.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Na ryby do Gdańska
Pon, 04.08 7:10
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Buraczane trio
Pon, 04.08 7:45
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśna kuchnia śląska
Pon, 04.08 11:15
i 3 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Talerz bieszczadzkiego leśnika
Pon, 04.08 12:00
Okrasa łamie przepisy: Smak lawendy
Pon, 04.08 17:10
Okrasa łamie przepisy: Z łąki i z warzywnika
Pon, 04.08 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Trzy kotlety
Pon, 04.08 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Specjały ze Wzgórz Dylewskich
Wt, 05.08 12:00
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Blisko do talerza
Wt, 05.08 17:10
Okrasa łamie przepisy: Pomorski król - ziemniak
Wt, 05.08 18:40
i 1 późniejsza emisja