Okrasa łamie przepisy: Krótka historia gryki
magazyn kulinarny Polska 2024
W skrócie
Karol Okrasa przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Przygotowuje proste lokalne potrawy wraz z zaproszonymi do programu gośćmi.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Największe kartacze
So, 01.11 7:10
Okrasa łamie przepisy: Smak suszonych owoców
So, 01.11 7:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Spotkanie z trawą żubrową
So, 01.11 8:20
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Złoty rokitnik
So, 01.11 12:00
Okrasa łamie przepisy: Jurajskie pieczonki
So, 01.11 14:25
i 4 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na lawendowym wzgórzu
So, 01.11 15:05
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Inne kluski śląskie
So, 01.11 17:10
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Kociewskie smakołyki
So, 01.11 21:45
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: W garnku piwowara
Nd, 02.11 7:45
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Powrót topinamburu na polski stół
Nd, 02.11 12:00