Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśne paszteciki szczecińskie
W skrócie
Tym razem Okrasa wyruszy do Nadleśnictwa Gryfino. Odwiedzi między innymi Krzywy Las. Kucharz przygotuje pasztecik szczeciński, wyrób z ciasta drożdżowego, nadziewany mięsem, kapustą i grzybami.
Oglądaj w telewizji
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Tym razem Okrasa wyruszy do Nadleśnictwa Gryfino. Odwiedzi między innymi Krzywy Las, nazwany tak na cześć swojej wyjątkowej roślinności. Kucharz przygotuje pasztecik szczeciński, wyrób z ciasta drożdżowego, nadziewany mięsem, kapustą i grzybami. Nie ma wątpliwości, że ta potrawa wiąże się znacząco ze sztandarowym wyrobem tamtego rejonu - paprykarzem szczecińskim.