Kuchenne rewolucje (1/12)

W skrócie
W Bydgoszczy znajduje się restauracja Gusto Kuchnia i Wino prowadzona przez małżeństwo - Jakuba i Anię. Remont lokalu przekształcił się w finansową pułapkę, pochłaniając oszczędności życia.
Oglądaj w telewizji

Opis
W kolejnym sezonie swojego programu, nieustraszona kulinarna ekspertka Magda Gessler ponownie dociera w każdy zakamarek kraju i ratuje przed zamknięciem gastronomiczne biznesy. Czas na nowe pomysły, smaki, wystroje lokali, a przede wszystkim znaczące zmiany w życiu właścicieli upadających restauracji. Widzowie przekonają się, czy rewolucje przyniosą wreszcie bohaterom upragniony sukces w tej trudnej branży.
W malowniczej Bydgoszczy znajduje się restauracja Gusto Kuchnia i Wino prowadzona przez małżeństwo - Jakuba i Anię. Zaczynali oni od skromnego lokalu, który z biegiem lat ewoluował w marzenie o czymś większym. Kiedy pojawiła się okazja, para nie zawahała się, by podjąć kolejny krok i wynajęła przestronny lokal. Jednak marzenia szybko zmieniły się w walkę z rzeczywistością. Jakub i Ania zdecydowali się na rozpoczęcie kosztownego remontu. Ten projekt szybko przekształcił się w finansową pułapkę, pochłaniając oszczędności życia i pogrążając ich w długach. Właściciele, wyczerpani i bez środków, zmuszeni byli do samodzielnej pracy przy wykańczaniu lokalu. W obliczu problemów finansowych, które zagrażały nie tylko ich biznesowi, ale i domowi rodzinnemu, musieli podjąć trudne decyzje, w tym o zwolnieniu części załogi. Długi rosną z każdym dniem, a Jakub i Ania zadają sobie pytanie, czy ich decyzja o rozwinięciu biznesu nie była lekkomyślna. Magda Gessler spróbuje odmienić ich los.