Kuchenne rewolucje: Grudziądz - Bar Pierożek (8/12)
W skrócie
Magda Gessler odwiedza lokal, który Damian i Paweł prowadzą od kilku miesięcy w Grudziądzu. Nie mają oni doświadczenia w branży. Ubolewają, że z pracy w tym miejscu zrezygnowało aż sześciu kucharzy.
Oglądaj w telewizji
Opis
Czas na nowe pomysły, smaki, wystrój lokali, a przede wszystkim znaczące zmiany w życiu właścicieli upadających restauracji. Jesienią, w kolejnym sezonie swojego programu, nieustraszona kulinarna ekspertka Magda Gessler ponownie dociera w każdy zakamarek kraju, ratując przed zamknięciem gastronomiczne biznesy. Widzowie przekonają się, czy "Kuchenne rewolucje" przyniosą wreszcie kolejnym bohaterom upragniony sukces w tej trudnej branży.
Damian i Paweł od kilku miesięcy prowadzą własny lokal gastronomiczny w Grudziądzu. Nie mają żadnego doświadczenia w branży. Ubolewają, jak wysoka jest rotacja personelu w ich Barze Pierożek. Z pracy w tym miejscu zrezygnowało aż sześciu kucharzy. Aktualny szef kuchni, Marcin, specjalizuje się wyłącznie w daniach mięsnych i nie bardzo ma ochotę przyrządzać inne potrawy. W barze pomagają Ania i Marta, partnerki życiowe właścicieli, mimo że brakuje im serca do pracy w gastronomii. Damian i Paweł nie mają złudzeń, że ich niewiedza i sposób prowadzenia biznesu zniechęciły wielu mieszkańców Grudziądza. Lokal świeci pustkami, a nastroje stają się coraz bardziej nerwowe. Nie ma środków na opłacenie rachunków i pracownicze pensje. Co gorsza, Damian ponosi nie tylko finansowe koszty prowadzenia lokalu.