Jakubiak rozgryza Tajlandię i Kambodżę: Wyspiarskie życie (5)
W skrócie
Tomasz Jakubiak odwiedzi leżącą na Morzu Andamańskim wysepkę Koh Mak, na której Michał wraz z żoną prowadzi restaurację oraz pensjonat. Prowadzący dowie się, jak wygląda życie w rajskim zakątku.
Oglądaj w telewizji
Opis
Znany szef kuchni wyrusza do pełnej wyrazistych smaków i egzotycznych krajobrazów południowo-wschodniej Azji. Na jego kulinarnym szlaku znajdzie się m.in. gwarny, barwny i pełen kontrastów Bangkok, wraz ze swoim oszałamiający bogactwem bazarów. Tomasz Jakubiak dotrze też do odległej wioski rybackiej i zazna uroków wyspiarskiego życia. Na koniec uda się do sąsiedniej Kambodży, by odwiedzić stolicę, Phnom Penh, a także miasteczko Kampot na południu kraju, słynące z uprawy pieprzu.
W tym odcinku
Tomasz Jakubiak odwiedzi leżącą na Morzu Andamańskim wysepkę Koh Mak, na której Michał wraz z żoną prowadzi restaurację oraz pensjonat. Prowadzący dowie się, jak wygląda życie w rajskim zakątku. Spróbuje też lokalnych przysmaków, a wieczorem przygotuje dla gości hotelu Michała prawdziwą ucztę.