Jakubiak rozgryza Tajlandię i Kambodżę: Wioska rybacka (3)
W skrócie
Prowadzący odwiedzi wyspę Koh Chang. Wyruszy na połów z lokalnym rybakiem i pozna kulinarne zwyczaje wyspiarzy. Następnie z tego, co uda mu się złowić, miejscowe kobiety przygotują ucztę.
Oglądaj w telewizji
Opis
Znany szef kuchni wyrusza do pełnej wyrazistych smaków i egzotycznych krajobrazów południowo-wschodniej Azji. Na jego kulinarnym szlaku znajdzie się m.in. gwarny, barwny i pełen kontrastów Bangkok, wraz ze swoim oszałamiający bogactwem bazarów. Tomasz Jakubiak dotrze też do odległej wioski rybackiej i zazna uroków wyspiarskiego życia. Na koniec uda się do sąsiedniej Kambodży, by odwiedzić stolicę, Phnom Penh, a także miasteczko Kampot na południu kraju, słynące z uprawy pieprzu.
W tym odcinku
Ciąg dalszy kulinarnej podróży po Azji. Prowadzący uda się na południe Tajlandii. Odwiedzi tropikalną wyspę Koh Chang, która zachowała swój dziewiczy charakter. Tomasz Jakubiak wyruszy na połów z lokalnym rybakiem i pozna kulinarne zwyczaje wyspiarzy. Następnie z tego, co uda mu się złowić, miejscowe kobiety przygotują prawdziwą ucztę.