Kuchenne rewolucje: Piła, Barka (16/17)
W skrócie
Magda Gessler rusza do Piły. Przez miasto przepływa Gwda. Przy jednej z odnóg rzeki przymocowana jest barka, na pokładzie której działa restauracja. Właściciele podają jedzenie typu fast food.
Oglądaj w telewizji
Opis
Magda Gessler podróżuje po kulinarnej mapie Polski już od dziesięciu lat. Nowy sezon przyniesie niemal niemożliwe rozwiązania - wszystko, by pomóc upadającym restauracjom otworzyć się na nowe smaki. Ekspertka odwiedza m.in. Chorzów, Ustroń, Piłę, Szczecinek, Banino i Napachanie.
Magda Gessler rusza do Piły. Przez miasto przepływa Gwda, z malowniczą wyspą pośrodku miejscowości. Przy jednej z odnóg rzeki przymocowana jest barka, na pokładzie której działa restauracja o nazwie odpowiadającej pływającej jednostce. Właścicielami są bracia, Patryk i Paweł. Podają gościom jedzenie typu fast food, głównie różnego rodzaju kawałki kurczaka w tłustej panierce. To menu nie przypadło do gustu mieszkańcom Piły, gości ubywa z każdym tygodniem. Jednocześnie mężczyźni zatrudniają całkiem sporo pracowników, niestety bez doświadczenia w gastronomii. Razem z właścicielami na personel składa się siedem osób. Lokal udaje się utrzymać wyłącznie dzięki innemu biznesowi Patryka.