Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Elżbietanki z Cieszyna

magazyn kulinarny  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Remigiusz Rączka tym razem pozna cieszyńskie elżbietanki, które prowadzą m.in. ośrodek pomocy dla osób z niepełnosprawnością. Prowadzący wraz z gośćmi ugotuje gumisie z serem i odpustowy smalec.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Znany śląski kucharz Remigiusz Rączka odbywa kulinarne podróże, odwiedzając polskie klasztory. Odkrywa przechowywane tam od wieków receptury. Widzowie będą mieli szansę dowiedzieć się, jakie smaki i dania spopularyzowali zakonnicy. Niektóre z przepisów prowadzący wypróbuje, czego efektem będą pyszne i pożywne potrawy.

Remigiusz Rączka tym razem pozna cieszyńskie elżbietanki. Zgromadzenie Sióstr Św. Elżbiety III Zakonu Regularnego Św. Franciszka świętuje 400-lecie istnienia. Siostry, które przybyły do Cieszyna w 1753 roku, dziś prowadzą m.in. zakład opiekuńczy i ośrodek pomocy dla osób z niepełnosprawnością i chorobami psychicznymi. Prowadzący wraz z gośćmi ugotuje gumisie z serem i odpustowy smalec.

Ładuję...