Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Służebnice Niepokalanej Maryi Panny z Prałkowiec

magazyn kulinarny  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Remigiusz Rączka tym razem odwiedzi siostry Służebnice Niepokalanej Panny Maryi, które prowadzą Ekumeniczny Dom Pomocy Społecznej w Prałkowcach. Prowadzący przygotowuje przekładaniec z bakaliami.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Znany śląski kucharz Remigiusz Rączka odbywa kulinarne podróże, odwiedzając polskie klasztory. Odkrywa przechowywane tam od wieków receptury. Widzowie będą mieli szansę dowiedzieć się, jakie smaki i dania spopularyzowali zakonnicy. Niektóre z przepisów prowadzący wypróbuje, czego efektem będą pyszne i pożywne potrawy.

Remigiusz Rączka tym razem odwiedzi siostry Służebnice Niepokalanej Panny Maryi, które prowadzą Ekumeniczny Dom Pomocy Społecznej w Prałkowcach. Prowadzący przygotowuje przekładaniec z bakaliami i konfiturą z zielonych pomidorów oraz pesto z ciecierzycy.

Ładuję...