ABC gotowania - kuchnia turecka: Zupy (4)
magazyn poradnikowy Polska 2022

W skrócie
Marieta Marecka prezentuje przysmaki kuchni tureckiej. Udowadnia, że to nie tylko kebab, pita i baklawa. Wielkim atutem kraju jest kuchnia oparta na warzywach, przyprawach oraz serach i mięsach.
Oglądaj w telewizji
Nd 18.05 1:40
CANAL+ Kuchnia
Opis
Marieta Marecka prezentuje przysmaki kuchni tureckiej. Udowadnia, że to nie tylko kebab, pita i baklawa. Wielkim atutem kraju, do którego chętnie podróżują Polacy w wakacje, jest kuchnia oparta na dojrzewających w pełnym słońcu warzywach, aromatycznych przyprawach, wyrazistych w smaku serach i mięsach oraz bardzo słodkich deserach. Większość tych dań jest prosta w przygotowaniu. Mistrzyni kuchni proponuje m.in. gozleme, kumpir, szakszukę, kofty i faszerowane bakłażany.
Zobacz także
ABC gotowania - kuchnia hiszpańska: Zupy (4)
Nd, 18.05 21:55
ABC gotowania - kuchnia grecka: Zupy (7)
Czw, 22.05 14:20
M jak mięso 6: Zupy (2)
So, 24.05 8:25
i 1 późniejsza emisja
ABC gotowania - kuchnia meksykańska: Zupy (8)
So, 24.05 13:25
ABC gotowania - kuchnia turecka: Mięsa cz.1 (5)
Nd, 25.05 1:40