ABC gotowania - kuchnia turecka: Zupy (4)
magazyn poradnikowy Polska 2022
W skrócie
Marieta Marecka prezentuje przysmaki kuchni tureckiej. Udowadnia, że to nie tylko kebab, pita i baklawa. Wielkim atutem kraju jest kuchnia oparta na warzywach, przyprawach oraz serach i mięsach.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Marieta Marecka prezentuje przysmaki kuchni tureckiej. Udowadnia, że to nie tylko kebab, pita i baklawa. Wielkim atutem kraju, do którego chętnie podróżują Polacy w wakacje, jest kuchnia oparta na dojrzewających w pełnym słońcu warzywach, aromatycznych przyprawach, wyrazistych w smaku serach i mięsach oraz bardzo słodkich deserach. Większość tych dań jest prosta w przygotowaniu. Mistrzyni kuchni proponuje m.in. gozleme, kumpir, szakszukę, kofty i faszerowane bakłażany.
Zobacz także
ABC gotowania - kuchnia turecka: Pieczywo tureckie (9)
Pon, 29.04 14:20
ABC gotowania - kuchnia turecka: Desery (10)
Wt, 30.04 14:20
M jak mięso 6: Zupy (2)
Czw, 02.05 12:50
i 1 późniejsza emisja
ABC gotowania - kuchnia hiszpańska: Zupy (4)
So, 04.05 7:00
i 1 późniejsza emisja
ABC gotowania - kuchnia grecka: Zupy (7)
Pt, 10.05 10:00