ABC gotowania - kuchnia turecka: Mięsa cz.1 (5)
magazyn poradnikowy Polska 2022

W skrócie
Marieta Marecka prezentuje przysmaki kuchni tureckiej. Udowadnia, że to nie tylko kebab, pita i baklawa. Wielkim atutem kraju jest kuchnia oparta na warzywach, przyprawach oraz serach i mięsach.
Oglądaj w telewizji
So 18.10 8:00
CANAL+ Kuchnia
Opis
Marieta Marecka prezentuje przysmaki kuchni tureckiej. Udowadnia, że to nie tylko kebab, pita i baklawa. Wielkim atutem kraju, do którego chętnie podróżują Polacy w wakacje, jest kuchnia oparta na dojrzewających w pełnym słońcu warzywach, aromatycznych przyprawach, wyrazistych w smaku serach i mięsach oraz bardzo słodkich deserach. Większość tych dań jest prosta w przygotowaniu. Mistrzyni kuchni proponuje m.in. gozleme, kumpir, szakszukę, kofty i faszerowane bakłażany.
Zobacz także
ABC gotowania - kuchnia turecka: Pieczywo do kebaba (1)
So, 11.10 8:00
ABC gotowania - kuchnia turecka: Street food (2)
So, 11.10 8:30
ABC gotowania - kuchnia turecka: Faszerowane (3)
Nd, 12.10 8:00
ABC gotowania - kuchnia turecka: Zupy (4)
Nd, 12.10 8:30
ABC gotowania - kuchnia turecka: Warzywa (6)
So, 18.10 8:30
ABC gotowania - kuchnia turecka: Ryż i kasza (7)
Nd, 19.10 8:00
ABC gotowania - kuchnia turecka: Mięsa cz.2 (8)
Nd, 19.10 8:30