Makłowicz w podróży: Podróż 4. Mołdawia - Człowiek i natura
W skrócie
Między Prutem i Dniestrem Robert Makłowicz przyrządza miejscowe przysmaki m.in. kotlety cielęce w sosie winnym z mamałygą oraz grillowaną cukinię z bryndzą.
Oglądaj w telewizji
Opis
Program skierowany do widzów, którzy lubią poznawać nowe miejsca i kraje poprzez ich tradycje kulinarne, specjały charakterystyczne dla danego regionu, typowe potrawy i napoje. Autorzy proponują przy okazji zapoznanie się z historią odwiedzanych regionów, a także najbardziej charakterystycznymi dla nich miejscami i zabytkami. Nie zabraknie oczywiście potraw przyrządzanych przez Roberta Makłowicza w nietypowym otoczeniu. Wcześniej jednak prowadzący odwiedza lokalne sklepy lub targi, by zaopatrzyć się w niezbędne produkty.
Kolejny przystanek w podróży po Mołdawii. W olśniewających plenerach między Prutem i Dniestrem mistrz kuchni, Robert Makłowicz, przyrządza miejscowe przysmaki m.in. kotlety cielęce w sosie winnym z mamałygą oraz grillowaną cukinię z bryndzą. Prócz amatorów gotowania znajdą coś dla siebie również miłośnicy przyrody. W tym odcinku bowiem jedną z pozakulinarnych atrakcji będzie spotkanie gospodarza programu z polskimi żubrami.