Kuchenne rewolucje (7/13)

program rozrywkowy Polska 2019  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Ola otworzyła gospodę w odnowionej kamiennej oborze. Korzystała przede wszystkim z lokalnych przepisów oraz ekologicznych produktów. Niestety jej rodzina straciła dosłownie wszystko podczas pożaru.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Kolejna edycja jednego z najpopularniejszych programów rozrywkowych. Znana z ciętego języka i bezkompromisowości Magda Gessler ma już na swoim koncie ponad 250 przeprowadzonych rewolucji w restauracjach, a mimo to nie brakuje jej pomysłów na kolejne metamorfozy wnętrz i przepisy kulinarne. W 20. edycji programu restauratorka po raz kolejny wyrusza w tournée po Polsce, aby postawić na nogi podupadające lokale. Tylko ona może je uratować od bankructwa. Nie obejdzie się jednak bez komplikacji. Magda Gessler będzie bardzo zaskoczona tym, do jakiego stanu mogą zostać doprowadzone kulinarne biznesy.

Ola i Marek wraz z synem Mateuszem kupili i wyremontowali stare gospodarstwo w Glewie. Marek zajmował się sadem, w którym rosną stare, rzadko już spotykane odmiany jabłoni. Mateusz prowadził ekologiczną hodowlę kur niosek. Ola - pasjonatka gotowania - otworzyła gospodę w odnowionej kamiennej oborze. Korzystała przede wszystkim z lokalnych przepisów oraz ekologicznych produktów. W sezonie do Lokalu Pod Zachrypniętym Kogutem zaglądało sporo osób. Niestety, rodzina straciła dosłownie wszystko podczas pożaru. Potem Ola poważnie zachorowała, a jej wielomiesięczna niedyspozycja wpłynęła na funkcjonowanie gospody. Marek i Mateusz nie potrafili bowiem zająć się tym miejscem, tak dobrze, jak ona. Kiedy wróciła do pracy pięć miesięcy po operacji, sytuacja była już naprawdę fatalna. Pod Zachrypniętym Kogutem nie posiada szyldu ani reklamy, stąd zapewne brak klientów. Turyści odwiedzają lokal jedynie w sezonie letnim, a to nie wystarcza na utrzymanie miejsca. Potrzebna jest pomoc Magdy Gessler.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...