Kuchenne rewolucje: Wilcza 8, Brzeg Dolny (14/15)
W skrócie
Patryk przejął lokal w Brzegu Dolnym. Początkowo podawał gościom potrawy z kaczki i gęsiny. Szybko odkrył, że to zbyt drogie dania. Na zmianę menu restauracji wpłynęła również pandemia.
Oglądaj w telewizji
Opis
Magda Gessler po raz kolejny wyrusza w Polskę. Obecnie jej pomoc będzie potrzebna jeszcze bardziej niż dotychczas. Coraz więcej restauracji i barów kończy lub zawiesza bowiem swoją działalność. Ich właściciele próbują odnaleźć się w nowej rzeczywistości, a także innych, niełatwych warunkach pracy.
Na terenie kilkunastotysięcznego Brzegu Dolnego, w budynku Ośrodka Sportu i Rekreacji mieści się restauracja Wilcza 8. Prowadzi ją dwudziestoośmioletni Patryk. Od lat marzył o własnym biznesie gastronomicznym, wcześniej był właścicielem niewielkiej cukierni. Pewnego dnia przejął spory lokal, ale nowe wyzwanie przyniosło też kłopoty. Początkowo mężczyzna podawał gościom potrawy z kaczki i gęsiny, każde kosztowało powyżej trzydziestu złotych. Szybko odkrył, że to zbyt drogie dania. Drugim czynnikiem, który wpłynął na zmianę menu restauracji, okazała się pandemia. Mimo uproszczenia karty, klientów nie przybyło. Problem sprawia też Patrykowi zarządzanie licznym zespołem. Przez dwa lata pięciokrotnie wymieniał szefa kuchni. Sam przyznaje, że we wszystko się wtrąca, więc trudno z nim wytrzymać. Magda Gessler musi zaprowadzić porządek na Wilczej 8.