Kuchenne rewolucje: Baku, Toruń (12/15)

W skrócie
Podczas pandemii życie w Toruniu zamarło, co miało znaczący wpływ na branżę gastronomiczną. W centrum miasta działa restauracja Baku. Właściciel Norbert potrzebuje pomocy Magdy Gessler.
Oglądaj w telewizji

Opis
Magda Gessler po raz kolejny wyrusza w Polskę. Obecnie jej pomoc będzie potrzebna jeszcze bardziej niż dotychczas. Coraz więcej restauracji i barów kończy lub zawiesza bowiem swoją działalność. Ich właściciele próbują odnaleźć się w nowej rzeczywistości, a także innych, niełatwych warunkach pracy.
Podczas pandemii życie w turystycznym Toruniu zamarło, co miało znaczący wpływ na branżę gastronomiczną. W centrum miasta działa restauracja Baku. Jej właścicielem jest dwudziestopięcioletni Norbert. Marzył o własnym biznesie, a swoje plany zrealizował dzięki tacie. Otrzymał od niego finansowe wsparcie, dzięki któremu może teraz podawać gościom kuchnię kaukaską. Gotowaniem zawiaduje Natalia, pochodząca z Ukrainy żona rodzica. Niestety, do lokalu przychodzi niewielu gości. Kiedy w wyniku obostrzeń Baku została zamknięta, obroty spadły aż o dziewięćdziesiąt procent. Dramatyczna sytuacja wymusiła na Norbercie zwolnienie personelu, potem mężczyzna zaczął gotować razem z Natalią. Fatalna sytuacja finansowa miała zły wpływ na stosunki rodzinne, wszyscy się ze sobą kłócą. Wreszcie właściciel lokalu poprosił o pomoc Magdę Gessler.