Kuchenne rewolucje: Cztery Smaki, Libiąż (10/15)
W skrócie
Restauracja Cztery Smaki prowadzona jest przez małżeństwo, Klaudię i Michała. Od dawna marzyli o własnym biznesie gastronomicznym. Niestety, zamiast oczekiwanych gości, zjawiła się pandemia.
Oglądaj w telewizji
Opis
Magda Gessler po raz kolejny wyrusza w Polskę. Obecnie jej pomoc będzie potrzebna jeszcze bardziej niż dotychczas. Coraz więcej restauracji i barów kończy lub zawiesza bowiem swoją działalność. Ich właściciele próbują odnaleźć się w nowej rzeczywistości, a także innych, niełatwych warunkach pracy.
Libiąż leży w województwie małopolskim, liczy sobie zaledwie dwadzieścia tysięcy mieszkańców. Przy ruchliwej ulicy działa restauracja Cztery Smaki, prowadzona przez małżeństwo, Klaudię i Michała. Marzyli o własnym biznesie gastronomicznym. Aby je spełnić, przez wiele lat pracowali ciężko w Anglii, odkładając wszystkie zarobione pieniądze. Ostatecznie mogli włożyć w swój lokal sto osiemdziesiąt tysięcy złotych. Niestety, zamiast oczekiwanych gości, zjawiła się pandemia, a także epidemiczne obostrzenia. Para, która oczekuje narodzin pierwszego dziecka, walczy z poczuciem braku bezpieczeństwa, lękiem o przyszłość. Przyszli rodzice rozważają nawet zamknięcie restauracji. Zanim jednak podejmą tę decyzję, postanowili jeszcze zaprosić Magdę Gessler.