W kotle historii: Na Probostwie w Wyszkowie i nad Berezyną
magazyn kulinarny Polska 2020
W skrócie
Łukasz Modelski przybliża kulinarne ciekawostki z dawnych lat. Każdy odcinek poświęcony jest innej dacie. Historyk sztuki i kultury średniowiecza przedstawi przepisy m.in. mistrzów kuchni w Wersalu.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Wraz z Łukaszem Modelskim widzowie przeniosą się w przeszłość, by poznać kulinarne smaki dawnych lat. Każdy odcinek poświęcony jest innej ważnej historycznie dacie. Prowadzący, historyk sztuki i kultury średniowiecza, przedstawi ciekawe przepisy, po które sięgał m.in. kucharz króla Stanisława Augusta Poniatowskiego czy mistrzowie w Wersalu. Nie zabraknie też receptur z kuchni polowych z czasów bitwy warszawskiej.
Twórcy
Zobacz także
W kotle historii: Gorączka archeologiczna. Odkrycie Biskupina
So, 20.04 7:40
i 3 późniejsze emisje
W kotle historii: Którędy do salonu? Bankiety trzeciej części "Dziadów
Śr, 24.04 18:00
i 1 późniejsza emisja
W kotle historii: Którędy do salonu? Bankiety III cz. "Dziadów
Czw, 25.04 8:45
W kotle historii: Bolesław Rozrzutny. Polityka i pieniądze (27)
Czw, 25.04 11:15
W kotle historii: Rejterada rajtarii. Szwedzka kuchnia na Mazowszu
So, 27.04 7:40
i 2 późniejsze emisje