ABC gotowania - kuchnia włoska (3)
magazyn poradnikowy Polska 2020

W skrócie
Sztuka kulinarna we Włoszech opiera się na prostych potrawach przygotowanych z dobrych składników. Oliwa z oliwek, warzywa i zioła, sery, ryby, owoce morza, jajka, mąka i oliwki to podstawy wielu dań.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Marieta Marecka odkrywa tajniki kuchni włoskiej. W programie pojawią się najróżniejsze pizze, ravioli oraz inne smakowite potrawy. Sztuka kulinarna na Półwyspie Apenińskim opiera się na prostych potrawach przygotowanych z dobrej jakości składników. Oliwa z oliwek, świeże warzywa i zioła, wyraziste sery, ryby, owoce morza, jajka, mąka i oliwki to podstawa wielu dań. Prowadząca pokaże widzom jak przygotować m.in. domowy makaron, risotto, zupę minestrone, foccacio, karczochy pod beszamelem i tiramisu.
Twórcy
Zobacz także
ABC gotowania - kuchnia włoska (11)
Wt, 06.05 14:20
ABC gotowania - kuchnia włoska (12)
Śr, 07.05 14:20
ABC gotowania - kuchnia włoska (13)
Czw, 08.05 14:20
ABC gotowania - kuchnia włoska (14)
Pt, 09.05 14:20
ABC gotowania - kuchnia włoska (8)
So, 10.05 15:25
ABC gotowania - kuchnia włoska (15)
Pon, 12.05 14:20
ABC gotowania - kuchnia włoska (16)
Wt, 13.05 14:20
ABC gotowania - kuchnia włoska (9)
So, 17.05 15:25