ABC gotowania - kuchnia włoska (16)
magazyn poradnikowy Polska 2020

W skrócie
Sztuka kulinarna we Włoszech opiera się na prostych potrawach przygotowanych z dobrych składników. Oliwa z oliwek, warzywa i zioła, sery, ryby, owoce morza, jajka, mąka i oliwki to podstawy wielu dań.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Marieta Marecka odkrywa tajniki kuchni włoskiej. W programie pojawią się najróżniejsze pizze, ravioli oraz inne smakowite potrawy. Sztuka kulinarna na Półwyspie Apenińskim opiera się na prostych potrawach przygotowanych z dobrej jakości składników. Oliwa z oliwek, świeże warzywa i zioła, wyraziste sery, ryby, owoce morza, jajka, mąka i oliwki to podstawa wielu dań. Prowadząca pokaże widzom jak przygotować m.in. domowy makaron, risotto, zupę minestrone, foccacio, karczochy pod beszamelem i tiramisu.
Twórcy
Zobacz także
ABC gotowania - kuchnia włoska (5)
So, 20.09 8:00
ABC gotowania - kuchnia włoska (6)
So, 20.09 8:30
ABC gotowania - kuchnia włoska (7)
Nd, 21.09 8:00
ABC gotowania - kuchnia włoska (8)
Nd, 21.09 8:30
ABC gotowania - kuchnia włoska (9)
So, 27.09 8:00
ABC gotowania - kuchnia włoska (10)
So, 27.09 8:30
ABC gotowania - kuchnia włoska (11)
Nd, 28.09 8:00
ABC gotowania - kuchnia włoska (12)
Nd, 28.09 8:30