Kulinarny rejs po Polsce (14/27)
magazyn kulinarny
W skrócie
Mikołaj przyrządza kaczkę z agrestem. Dodatkiem będą placki marchewkowo-kapuściane. Do podlaskich serów korycińskich dodaje miętowe pesto i piankę truskawkową. Opowiada historię chleba sycylijskiego.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy własne potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
Mikołaj przyrządza kaczkę w towarzystwie zapomnianego agrestu. Jako dodatek do niej szykuje placuszki marchewkowo- kapuściane. Z kolei do podlaskich serów korycińskich dodaje miętowe pesto oraz piankę truskawkową. Opowiada także historię wypiekania chleba sycylijskiego oraz przedstawia przepis na śledzia marynowanego
Twórcy
Zobacz także
Kulinarny rejs po Polsce (3/27)
Pon, 29.04 18:25
Kulinarny rejs po Polsce (4/27)
Pon, 29.04 19:00
Kulinarny rejs po Polsce (5/27)
Wt, 30.04 18:25
Kulinarny rejs po Polsce (6/27)
Wt, 30.04 19:00
Kulinarny rejs po Polsce (7/27)
Śr, 01.05 18:35
Kulinarny rejs po Polsce (8/27)
Śr, 01.05 19:10
Kulinarny rejs po Polsce (9/27)
Czw, 02.05 18:35
Kulinarny rejs po Polsce (10/27)
Czw, 02.05 19:10
Kulinarny rejs po Polsce (11/27)
Pt, 03.05 18:35
Kulinarny rejs po Polsce (12/27)
Pt, 03.05 19:10