Kuchenne rewolucje (1/17)

W skrócie
Olga otworzyła restaurację z myślą o kierowcach. Umieściła w menu ponad sto potraw. Goście odwiedzają lokal, ale nie wiąże się to z wysokimi zarobkami. Pracownicy nie mają jasno określonych zadań.
Oglądaj w telewizji

Opis
Magda Gessler podróżuje po kulinarnej mapie Polski już od dziesięciu lat. Nowy sezon przyniesie niemal niemożliwe rozwiązania - wszystko, by pomóc upadającym restauracjom otworzyć się na nowe smaki. Ekspertka odwiedza m.in. Chorzów, Ustroń, Piłę, Szczecinek, Banino i Napachanie.
Olga otworzyła restaurację z myślą o kierowcach, którzy będą pokonywać ruchliwe drogi przecinające wieś Napachanie i łączące stolicę regionu z leżącymi niedaleko pojezierzami. Początkowo pełniła funkcję menadżera Szybkiej Szamy oraz jeździła jako kierowca. Pobierała też lekcje gotowania. Kiedy poprzedni właściciel podjął decyzję, że chce pozbyć się lokalu, skorzystała z okazji i przejęła biznes. Umieściła w menu ponad sto potraw, wśród których znajduje się czterdzieści rodzajów pizzy. Znakiem szczególnym są tu niezwykłe nazwy poszczególnych dań. Goście odwiedzają restaurację, ale nie wiąże się to z wysokimi zarobkami, a Olga musi spłacić zaciągnięte przez jej poprzednika długi. Niestety, może pojawiać się w lokalu jedynie raz na dwa lub trzy tygodnie, ponieważ jednocześnie wychowuje trójkę dzieci. Zamiast niej, biznes prowadzą pracownicy, nie mając jednak jasno określonych zadań. Dodatkowo budynek wymaga remontu i generalnych porządków. Tu pomóc może wyłącznie Magda Gessler.