Ewa gotuje (365)

W skrócie
Gospodyni programu wyrusza do Kołobrzegu. Podczas wypoczynku nad morzem znajduje czas na gotowanie. Na przystawkę będzie tatar z dorsza i awokado. Danie główne to łosoś przyrządzony na parze.
Oglądaj w telewizji

Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Wakacje skończyły się, ale gospodyni programu postanawia jeszcze poleniuchować i wyrusza nad polskie morze - do Kołobrzegu. Planuje odpocząć i zregenerować się, ale znajduje czas na gotowanie. Na przystawkę będzie tatar z dorsza i awokado. Następnie, jako danie główne, poda łososia przyrządzonego na parze, a do niego czarną soczewicę i domowej roboty pesto. Na koniec nie może zabraknąć deseru. Ewa przygotowuje bezowy wieniec z kremem kawowym, truskawkami i jagodami.