Kuchenne rewolucje: Herby, La Costa (8/13)
W skrócie
Niedaleko Częstochowy mieści się pizzeria prowadzona przez pana Faustyna. Właściciel stworzył wystrój lokalu, skomponował menu, a także ułożył przepisy do serwowanych dań.
Oglądaj w telewizji
Opis
Magda Gessler przyjmuje zaproszenia kolejnych właścicieli lokali gastronomicznych, którzy potrzebują pomocy. Odwiedza restauracje stojące na krawędzi bankructwa i przejmuje w nich obowiązki szefa. Wykorzystuje swoje doświadczenie w branży i niezawodną intuicję. Próbuje potraw, testuje umiejętności personelu i sprawdza higienę pracy. Potem na dwa dni zamyka lokal i wprowadza poprawki: układa nową kartę, uczy kulinarnych sztuczek i zmienia wystrój wnętrz. Goście ocenią efekty metamorfozy lokalu. Po kilku tygodniach Magda Gessler wraca, by sprawdzić, czy ciężką pracę zwieńczył sukces.
W niewielkiej miejscowości niedaleko Częstochowy mieści się pizzeria, którą od ponad pięciu lat prowadzi pan Faustyn. Jego autorstwa jest wystrój lokalu. Kreatywny właściciel skomponował również menu, a także ułożył przepisy do serwowanych w lokalu dań. Wyszło z tego królestwo chaosu i kiczu, które niczym nie zachęca potencjalnych gości do odwiedzin. Coraz rzadziej do "La Costy" zagląda również przygnębiony szef. Magda Gessler spróbuje ukoić skołatane nerwy właściciela lokalu i uporządkować sprawy pizzerii.